Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Cristi Petre a prefațat meciul Steaua - U Cluj
14 Mai 2015

Cristi Petre a prefațat meciul Steaua - U Cluj

Una dintre cele mai noi achiziții în familia rugbystică a Stelei este antrenorul secund Cristian Petre. Fostul internațional a evoluat până în sezonul trecut la Farul Constanța, fiind unul din cei mai longevivi jucători români ai ultimei perioade. Cristi Petre s-a orientat și către meseria de antrenor, fiind responsabil de pregătirea înaintării la marinari.

Când echipa de la malul Mării a intrat în colaps și s-a desființat, el a luptat până la capăt, pe latură administrativă, pentru a menține vie flacăra ovală pe Litoral. Până la urmă acest lucru nu a fost posibil, dar ofertele au venit cu duiumul pe adresa lui.

Cunoscut pentru profesionalismul său, Cristi Petre a fost dorit la mai multe echipe. Până la urmă, deși nu a fost o alegere ușoară, a venit în Ghencea. Motivația acestei decizii este una simplă, după cum spune chiar Cristi Petre: ”Steaua întotdeauna a fost un club serios, preocupat de practicarea unui rugby de performanță”.

Sâmbătă, 16 mai, Cristi Petre va fi pus într-o situație oarecum dificilă. Steaua va juca împotriva echipei care l-a lansat în rugby-ul mare, CS Universitatea Cluj. Ce simte antrenorul roș-albastru, este redat în rândurile următoare: ”Sigur că Universitatea Cluj va rămâne permanent echipa mea de suflet. Nu vreau și nu pot să îmi șterg această afinitate. De la Cluj am fost selecționat în echipa națională a României și tot de la Cluj am fost remarcat și transferat la cluburi din străinătate. La Cluj am învățat rugby și m-am format ca om. Totuși, acest album sentimental se va închide la ora meciului de sâmbătă. Chiar mai devreme aș spune, odată cu intrarea în cantonament. Eu sunt profesionist și, indiferent de ce simt eu ca om, îmi fac datoria față de clubul cu care am un angajament, iar acesta este CSA Steaua București”.

Întrebat cum se simte în Ghencea, Cristi Petre a răspuns tranșant: ”Am găsit o atmosferă extraordinară la Steaua. Eu nu am îmbrăcat tricoul roș-albastru, dar ca tehnician pot spune că mă simt foarte mândru că fac parte din acest grup. Poate e doar o coincidență, dar de când am venit în Ghencea echipa nu a pierdut nici un meci, iar obiectivul este să menținem cât mai mult seria de invincibilitate. Mă bucur că mesajele mele sunt foarte bine înțelese de băieți la antrenamente și că avem o colaborare excelentă la nivelul staff-ului. Cu George Sava mă știam dinainte și îi cunoșteam capacitățile, iar cu colegul cu care ne ocupăm de grămadă, Marcel Mihalache, fac o echipă deosebită”.

În legătură cu detaliile tehnice ale muncii pe care o prestează la CSA Steaua Cristi Petre a precizat: ”Teoretic eu mă ocup de compartimentul înaintării, dar toate obiectivele echipei sunt subordonate unui singur scop, acela de a juca foarte bine și de a câștiga. De aceea avem comunicare permanentă cu George Sava, care este antrenorul principal. Pe de altă parte, la Steaua se aplică principiile rugby-ului modern. Nu este un secret pentru nimeni că noi, antrenorii de înaintare, lucrăm mult cu mijlocașul la grămadă, care practic face și el parte din acest angrenaj. Sunt foarte multe momentele de pregătire cu troacarii, deoarece oricând ei pot fi prinși într-un mol, de exemplu, și trebuie să aibă un comportament adecvat. De asemenea, în funcție de evoluția grămezii, uvertura și ceilalți jucători trebuie să își adapteze efortul în joc deschis”.

În opinia lui Cristi Petre, linia a treia reprezintă structura de forță a grămezii steliste: ”Cred că există o competiție foarte puternică în vestiarul stelist, pentru titularizare. În special la linia a treia, dar și la linia a doua, acestea fiind punctele forte ale înaintării noastre”.

Cristi Petre este cel mai selecționat jucător român din toate timpurile, având la activ 93 de meciuri pentru Stejari. El mai este deținătorul unui record absolut, fiind integralist la toate cele trei ediții de Cupa Mondială (2003, 2007 și 2011) la care a participat. El a strâns în total 12 meciuri la cea mai importantă competiție planetară, echivalentul a 960 de minute de joc.

 

sursa: steauarugby.com

Alte știri din Rugby