Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Crina “Coco” Popescu, abonată la Cartea Recordurilor
01 Dec 2013

Crina “Coco” Popescu, abonată la Cartea Recordurilor

“Cea mai de succes tânără alpinistă din lume” este titlul cu care se înscrie în Cartea Recordurilor alpinista Crina “Coco” Popescu, aflată la a doua inserţie de succes istoric. Ştirea a fost anunţată de World Record Academy pe site-ul oficial.

“Coco” va primi şi Medalia de Onoare a Academiei, una dintre cele zece acordate din seria de peste 1200 de recorduri omologate.

Iată şi cele mai importante menţiuni despre “Coco” din mediul online:

  • Crina „Coco” Popescu s-a născut la data de 3 decembrie 1994, în localitatea Râșnov, județul Brașov. Urmează cursurile Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov.
  • Este prima alpinistă din lume care a terminat circuitul Seven Volcanoes.
  • Deține 7 recorduri mondiale de vârstă, a escaladat 6 vârfuri din circuitul Seven Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent.
  • La vârsta de 14 ani a obținut titlul de Maestru al Sportului.
  • În 2010, la vârsta de 15 ani, a escaladat cel mai înalt vârf al Oceaniei – Carstensz Pyramid (4.884 m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat acest munte. Recordul anterior era deținut de americanca Samantha Larson care a escaladat acest vârf în 2007, la vârsta de 18 ani.
  • A făcut parte din prima echipă care a urcat Mt. Sidley — cel mai înalt vulcan din Antarctica, fiind prima alpinistă din lume care a atins vârful, la 24 ianuarie 2011, record omologat de World Records Academy.

surse: world record academy, mediafax

Alte știri din Sporturi extreme