Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Corona, victorie muncită pe teren propriuSportPictures.eu
02 Mar 2014

Corona, victorie muncită pe teren propriu

În cel de-al treilea meci al semifinalei playoff-ului Ligii Mol, Corona Brașov a întâlnit pe gheața patinoarului Olimpic vizita ungurilor de la Dab Docler. În primele două meciuri desfășurate la Dunajvaros, brașovenii s-au ținut bine și au jucat curajos în fața câștigătorilor sezonului regulat, reușind o victorie importantă în economia întâlnirilor.

”Taurii de oțel” au început în forță partida și au deschis scorul prin Azari Zsolt în minutul 4:12 după o pasă a lui Galanisz Nikandrosz. Același servant l-a pus în poziție de finalizare pe Peterdi Imre în minutul 9:39 și oaspeții au majorat diferența la 2-0. Brașovenii au jucat crispați și nu au avut realizări remarcabile cu exceptia unei bări.

Repriza secundă se încheie la egalitate după golurile lui Gröschl Tamás (min. 27:09) pentru Dab Docler și Roberto Gliga (min. 29:55) pentru gazde, ambele reușite venind pe fondul unor superiorități numerice.

Brașovenii se apropie la un singur gol în minutul 42:11 când Zsók Levente transformă faza creată de finlandezul Juhamatti Hietamaki. Cu opt minute înaintea finalului (min. 51:46), slovacul Martin Saluga aduce egalarea la o fază construită de Juhamatti Hietamaki și celălalt slovac din lotul Coronei, Ivan Dornic. Meciul se aprinde și gazdele prind valul, aruncându-se în atac. Tot Saluga aduce gazdele în avantaj în minutul 58:06, însă cu doar 44 de secunde înainte de final (min. 59:16) oaspeții egalează in extremis prin Henrich Jabornik. Se intră în prelungiri și brașovenii reușesc ”golul de aur” în minutul prin Ivan Dornic, după o pasă de la americanul Kevin Wehrs, pucul șutat de slovac păcălindu-l pe portarul advers și punând capăt unui thriller de aproape trei ore turnat sub Tâmpa.

Scorul final 5-4 (0-2, 1-1, 2-0, 1-0) îi apropie pe cei de la Corona Brașov de finală, brașovenii conducând cu 2-1 la general. Meciul cu numărul 4 al semifinalei se va disputa mâine, tot la Brașov și este decisiv pentru gazde, care, dacă vor câștiga, vor accede în finala acestui sezon al Ligii Mol.

În cealaltă semifinală, Miskolci JJSE a cedat pe teren propriu cu 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) în fața celor de la HC Nové Zámky, după prelungiri, iar slovacii au trecut la conducere la scorul general cu 2-1.

Alte știri din Hochei