Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Corona, victorie în primul derby românesc al sezonului din Liga MolAttila Szabo / Mediafax Foto
07 Oct 2014

Corona, victorie în primul derby românesc al sezonului din Liga Mol

În primul meci din seria celor 6 ce le dispută în cadrul Ligii Mol, HSC Miercurea Ciuc și Corona Brașov s-au întâlnit pe gheața patinoarului harghitean ”Vakar Lajos” într-un meci ce a ținut, ca de obicei, cu sufletul la gură pe fanii celor două echipe.

Debutul de meci a aparținut gazdelor, în pofida faptului că deschiderea de scor a fost opera celor de la Corona prin Zsolt Molnar în minutul 13:56 cu assistul finlandezului Juhamatti Hietamaki. Ciucanilor le-au trebuit numai 15 secunde pentru a aduce egalarea, autorul reușitei fiind Marek Curilla cu un șut de excepție ce l-a învins pe Polc, iar în ultimul minut al primei reprize echipierul gazdelor Zsolt Molnar îi dă replica omonimului său brașovean și înscrie pentru 2-1.

În repriza secundă Corona revine pe tabelă și restabilește egalitatea prin slovacul Peter Klouda în minutul 24:49, la construcția fazei contribuind Martin Saluga și Csaba Nagy.

În ultima treime egalitatea persistă și, pe măsură ce timpul trecea, ambele echipe riscau din ce în ce mai puțin. A fost nevoie de o dublă eliminare în tabăra oaspeților – Csanad Fodor și Nagy Csaba – pentru ca jucătorul canadian Erik Spady să aducă Ciucul în avantaj în minutul 52:35. Un minut mai târziu Marek Curilla face la rându-I o greșeală surprinzătoare și este eliminat 2 minute pentru ținere de crosă, situație în care jucătorii Coronei profită de superioritate și marchează în minutul 54:44 prin Martin Saluga. Lovitura de grație o dă finlandezul Juhamatti Hietamaki în minutul 57:42, reluând în plasă o respingere a portarului slovac Stanislav Kozuch la șutul lui Peter Klouda.

Astfel, antrenorii suedezi Jerry Andersson și Hakan Nygren au debutat pe banca Coronei cu o victorie importantă, de moral, în fața celor de la HSC Miercurea Ciuc, scorul final fiind 4-3 (1-2, 1-0, 2-1). De precizat că brașovenii și-a luat revanșa pentru înfrângerea de luna trecută din finala Cupei României.

În celelalte partide disputate astăzi în Liga Mol, Debreceni HK a învins cu 7-2 (3-1, 2-0, 2-1) în deplasarea de la Ujpesti TE, iar HC Nové Zámky a dispus pe teren propriu cu 7-3 (1-1, 3-2, 3-0) de Ferencváros TC. Clasamentul la zi al competiției este condus de DAB Docler (18 puncte, 7 meciuri), urmată de Miskolci (17 puncte, 7 meciuri) și HC Nové Zámky (17 puncte, 8 meciuri).Corona este pe 5 cu 9 puncte din 7 partide disputate, iar HSC Miercurea Ciuc este pe locul 8, ultimul, cu 4 puncte din 7 meciuri.

Alte știri din Hochei