Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Corona confirmă, Zalăul tremură pâna la finalSportPictures.eu
25 Ian 2014

Corona confirmă, Zalăul tremură pâna la final

Sâmbătă, 25 ianuarie, s-au desfăşurat 5 meciuri din cadrul etapei cu numărul 14 a Ligii Naţionale de handbal feminin. Partidele cele mai interesante au avut loc la Braşov, unde echipa locală ASC Corona a întâlnit pe U Jolidon Cluj şi la Zalău, unde echipa antrenată de Gheorghe Tadici a susţinut un dificil examen în faţa echipei de pe podium, HC Dunărea Brăila (locul trei).

În primul meci, Corona, locul doi în clasament la 5 puncte în spatele liderului HCM Baia Mare, întâlnea o echipă obişnuită cu podiumul, U Jolidon Cluj (locul 4), şi de aceea meciul se anunţa extrem de echilibrat,cel puţin la nivelul aspiraţiilor celor două echipe. Prima repriză a confirmat aşteptările celor care doreau să asiste la o partidă disputată, echipele jucând de la egal la egal şi numai inspiraţia gazdelor a făcut ca scorul pauzei să le aparţină, la numai două goluri diferenţă, 16-14. În partea a doua echilibrul s-a rupt, graţie în special jocului foarte bun făcut de portarul Coronei, Denisa Dedu, şi a reuşitelor din atac, scorul luând proporţii până la un final 35-26 care nu reflectă decât pe jumătate jocul din teren al gazdelor. În urma acestui rezultat braşovencele rămân pe locul doi, în timp ce U Jolidon se distanţează de podium.

La Zalău, fetele lui Tadici aveau nevoie de victorie ca de aer pentru a rămâne în primele şase formaţii ce vor evolua în play-off la sfârşitul sezonului regulat şi misiunea lor se anunţa extrem de dificilă, HC Dunărea Brăila venind cu un moral foarte bun după victoria din etapa trecută de la Roman. În prima repriză jocul din teren al celor două echipe a fost de care pe care, cu oaspetele mai incisive în atac şi mai atente în apărare, conducând mai tot timpul pe tabelă, scorul pauzei, 9-11, dându-i mari bătăi de cap antrenorului Tadici. A doua repriză a avut o desfăşurare identică, cu oaspetele conducănd şi gazdele încercănd să revină şi să egaleze, până cu 5 minute înainte de final, când efortul handbalistelor din Zalău a fost răsplătit, ele reuşind să preia conducerea şi să câştige cu 21-19, victorie ce le ridică în clasament de pe ultimul loc calificant în play-off.

În celelalte partide ale zilei s-au înregistrat următoarele rezultate:

HCM Baia Mare-CSM Ploieşti 33-17, la pauză 16-9, gazdele câştigând fără probleme şi având din ce în ce mai mult un aer de campioană, mai ales că în ultimele zile oficialii clubului au fost în discuţii pentru realizarea unui transfer important, Valentina Ardean, componentă a echipei naţionale, fiind foarte aproape de a îmbrăca tricoul echipei din Baia Mare

HCM Roman-Neptun Constanţa 28-24, după ce la pauză oaspetele conduceau cu 12-11, mare surpriză gândindu-ne că până la această partidă aveau doar trei victorii în campionat!

Alte știri din Handbal