Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Cornel Puchianu sprintează cu bine pentru... pursuitAFP / Mediafax Foto
08 Feb 2014

Cornel Puchianu sprintează cu bine pentru... pursuit

Cornel Puchianu, România, s-a clasat pe locul 30 (din 87) în proba olimpică de Sprint 10 km masculin, cu timpul 25:50,7 minute, având o tragere excelentă, fără penalizări, atât la culcat, cât şi în picioare. Specialiștii apreicază rezultatul ca fiind unul foarte bun pentru biatlonist şi pentru sporturile de iarnă din România.

Cu siguranţă, Olimpiada şi-a dovedit impulsul de motivare pentru Cornel, acesta ieşind din tiparul ultimelor locuri. Cu rezultatul de astăzi, Cornel Puchianu prinde startul de luni, la proba de Pursuit (urmărire) masculin 12,5 km, alături de alţi 59 de sportivi calificaţi. Felicitări şi succes!

Concursul la sprint 10 km a adus şi medaliile muncite şi dorite de toţi atleţii pe schiuri şi cu puşca pe umăr:

1. Medalia de Aur: Ole Einar Bjoerndalen (40 de ani, Norvegia, 24:33,5 min.-1 penalizare).

2. Medalia de Argint: Dominik Landertinger (25 de ani, Austria, 24:34,8 min.-0 penalizări).

3. Medalia de Bronz: Jaroslav Soukup (31 de ani, Cehia, 24.39,2 min.-0 penalizări).

Ole Einar Bjoerndalen, poreclit Klumpi, este nu numai un veteran ca vârstă, dar şi unul cu 5 participări la Olimpiadele de iarnă, începând cu Nagano, 1998. Astăzi, a câştigat al şaptelea titlu olimpic la biatlon, al doilea consecutiv la sprint 10 km, după cel din 2010, Canada. Face sport de la vârsta de 10 ani, adică de 30 de ani!

Alte știri din Sporturi de iarnă