Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Continuă lupta în play-off-ul DNSAndrei Luca / SportPictures.eu
19 Oct 2015

Continuă lupta în play-off-ul DNS

Derbyul celei de-a doua etape din Play-Off-ul eșalonului secund, Divizia Națională de Seniori, a însemnat o partidă spectaculoasă între CS Năvodari și Politehnica Iași, pe care elevii lui Cornel Suciu au câștigat-o cu rezultatul de 31-17.

La Navodari, gazdele au deschis scorul prin eseul lui Zainea, iar apoi Trandafir a marit diferenta cu o lovitura de pedeapsa, insa pana la pauza studentii ieseni au preluat initiativa si astfel s-a ajuns ca dupa primele 40 de minute vizitatorii sa se afle in avantaj. Deliu a marcat primul eseu al Politehnicii Iasi, Butnaru a continuat seria reusitelor in terenul de tinta, ambele transformate de Plai, de partea navodarenilor Trandafir trimitand balonul printre barele butului din lovitura de pedeapsa. Dupa reluare, CS Navodari a intors rezultatul, eseu marcat de Nita, transformat de Trandafir, insa Plai i-a mentinut pe elevii lui Iulian Iftenie in joc cu o penalitate. Cele trei puncte aveau sa fie insa si ultimele ale studentilor din Copou, finalul apartinand gazdelor. CS Navodari a marcat inca doua eseuri,avandu-i ca autori pe Parvu si Nita, astfel ca si-a asigurat punctul bonus ofensiv la prima partida din Play-Off, iar etapa urmatoare se va deplasa la Barlad pentru o partida care se anunta extrem de incinsa.

Una dintre confruntările cap de afiș ale Diviziei Naționale de Seniori, faza Play-Off-ului, a fost cea dintre RCM Galați și RC Bârlad, echipa de la malul Dunării impunându-se pe propriul teren de o manieră categorică cu rezultatul de 41-24.

Superioritatea gazdelor s-a reflectat pe tabela de marcaj care indica rezultatul de 31-3 in minutul 59, campionii en-titre ai esalonului second nereusind decat concretizarea unei lovituri de pedeapsa prin Ibanescu. In schimb, galatenii aveau deja asigurat punctul bonus ofensiv, eseuri marcate de Cosmiuc, Leu, Diacondubla si Buduianu. Dupa ce si-a trecut numele pe lista marcatorilor, Buduianu a primit cartonasul galben si RC Barlad a redus din ecart profitand de superioritatea numerica. Tei a finalizat in terenul de tinta, Ibanescu a transformat, in replica Partenie fiind autorul unui lovituri de pedeapsa. Ultimele zece minute au fost extrem de spectaculoase, cu un eseu marcat de Leu pentru galateni, respectiv doua incercari ale oaspetilor semnate de Neagu si M.Munteanu. Cu acest succes RCM Galati a acumulat cinci puncte in clasament si se anunta o echipa cu pretentii in lupta pentru promovare.

Bucovina Suceava si CSU AV Arad s-au intalnit in etapa a doua din Play-Out, dupa o partida echilibrata sucevenii obtinand victoria cu rezultatul de 18-13.

Practic pentru ambele echipe acesta a fost prima partida din Play-Out, aradenii castigand fara joc in prima runda, pe motivul retragerii din campionat a celor de la Steaua U23. Astfel, partida se anunta una incinsa, mai ales ca in sezonul regulat sucevenii s-au impus cu 40-32,iar raportul eseurilor fusese de 6-5, tot in favoarea lor. Istoria intalnirii s-a scris in prima repriza cand elevii lui Constantin Vlad au marcat doua eseuri prin S.Stefaroi si Elisei, unul transformat de Scolobiuc, iar aradenii doar din lovitura de pedeapsa a lui Puscasu, cele noua puncte ecart facand diferenta la final. In partea secunda s-a inscris o singura incercare ,avandu-l ca autor pe aradeanul Ciocan, de partea Bucovinei Suceava, Scolobiuc fiind cel care a concretizat in puncte doua lovituri de pedeapsa.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby