Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Consternare, amărăciune, efuziune în Ștefan cel MareGeorge Filip / Mediafax Foto
22 Mar 2014

Consternare, amărăciune, efuziune în Ștefan cel Mare

Punând în balanță rezultatele din ultima perioadă a celor două combatante din meciul Dinamo – Pandurii, gazdele porneau favorite certe. Contrazicând calculele hârtiei, pandurii au declarat răspicat dinainte de începerea meciului că vizita lor în Ștefan cel Mare are ca obiectiv obținerea tuturor celor trei puncte. Aceste elemente au creat premizele unui spectacol reușit, lucru care s-a și transpus în practică sâmbătă seara.

Gazdele au pornit încrezătoare și au avut o primă ocazie prin Rotariu, al cărui șut a fost blocat de polonezul Gliwa. Imediat după aceea, în minutul 5, Distefano insistă la o minge ținută la colțul terenului propriu de Boubacar, iar insistența sa dă roade. Mingea recuperată este pasată în careu de argentinian conaționalului său Giusti, care aplică un rist exterior și balonul se strecoară printre Bălgrădean și unul dintre fundașii gazdă pentru a ajunge în plasa dinamoviștilor la colțul lung. Dinamoviștii sunt surprinși de deschiderea rapidă de scor și cedează inițiativa, revenind cu o ocazie prin Laurențiu Rus, al cărui șut a fost respins cu greu de lângă bară de Gliwa. Portarul polonez a avut șansă în minutul 33 la șutul lui Valentin Lazăr din 16 metri, trimis direct pe centrul porții. Gorjenii simt presiunea și încearcă să pună la rândul lor probleme și reușesc câteva minute mai târziu să provoace emoții la poarta lui Bălgrădean când Giusti spectaculos reia din cădere o centrare a lui Momcilovici, dar mingea trece pe lângă poartă. Ultima ocazie înainte de pauză a aparținut gazdelor: Țucudean își face simțită prezența printr-un șut bun, respins greu de Gliwa în corner.

După repaus, Dinamo revine în teren montată să recupereze handicapul, dar defensiva gorjenilor rezistă. Intrat chiar înainte de pauză în locul lui Cosmin Matei, Bilinski începe să își pună amprenta la finalizarea acțiunilor dinamoviștilor și în minutul 68 reia periculos cu capul, mingea trimisă cu pământul trecând puțin peste transversala porții lui Gliwa. Trei minute mai târziu, polonezul egalează cu un șut din careu la colțul lung trimis peste conaționalul său ieșit să închidă unghiul. Pandurii ripostează imediat și în minutul 77 revin în avantaj pe tabelă cu golul lui Momcilovici, apărut surprinzător în careu și total nemarcat a introdus mingea în plasă cu latul. Bilinski aruncă tribunele în aer în minutul 82 marcând al doilea său gol după ce a trecut simplu prin fața lui Paraskevas, imobil la acea fază, șutul atacantului dinamovist fiind plasat la rădăcina barei din dreapta lui Gliwa. Minutele trec fără ca Dinamo, încrezătoare în victorie, să reușească să înscrie din nou. Bilinski încearcă și execuții pretențioase, însă golul vine la cealaltă poartă în ultimul minut al prelungirilor. Dan Nistor execută o lovitură liberă de pe partea dreaptă a direcției de atac a oaspeților, iar Elton da Silva Constantino reia cu capul de lângă Grigore, de la 11 metri de poartă.

Consternare în tribune, amărăciune pe banca tehnică a gazdelor, efuziune a oaspeților la finalul meciului Dinamo – Pandurii 2-3 (0-1). Oaspeții au trecut pe 5, imediat sub Dinamo și cu un punct mai puțin (38) și se pregătesc de meciul de pe teren propriu cu CFR Cluj. Dinamo are o săptămână de foc cu meciul de Cupă cu Steaua și deplasarea de la Petrolul.

 

Dinamo București (antrenor Flavius Stoican): Bălgrădean – Rus, Durimel, D. Grigore, S. Filip – Boubacar (min. 31 Elton da Silva Figueiredo), C. Munteanu (min. 70 I. Şerban) – V. Lazăr, C. Matei (min. 45 Bilinski), D. Rotariu – Ţucudean

Alte rezerve: Naumovski, Grecu, Ad. Popa, Bărboianu

Pandurii Tg. Jiu (antrenor Cristi Pustai): Gliwa – Pleaşcă (min. 74 Sipoto), Paraskevas, Erico, Momcilovic – Breeveld, Elton da Silva Constantino – Buleică, Distefano (min. 89 Nistor), Ciucur – Giusti (min. 59 Bud)

Alte rezerve: Mingote, D. Bratu, Shamsin, V. Nicoară

Alte știri din Fotbal