Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Constantin Budescu a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal al anului 2017 la Gala AFANRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Ian 2018

Constantin Budescu a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal al anului 2017 la Gala AFAN

Gala AFAN s-a desfășurat duminică seară la Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, reunind cele mai proeminente figuri implicate în fenomenul fotbalistic românesc. Cu această ocazie au fost premiate performanța pe parcursul anului 2017 și excelența în activitatea competițională și a serviciilor care fac din fotbal cel mai iubit și popularizat sport la momentul actual. Astfel, pe lângă fotbaliști au fost recompensați și reprezentanți ai mass media și ai furnizorilor de servicii asociate ce contribuie la profesionalizarea mediului fotbalistic competițional.

În urma voturilor exprimate de fotbaliștii și antrenorii care activează în primele trei eșaloane naționale, cel mai bun fotbalist al anului 2017 a fost declarat Constantin Budescu, iar cel mai bun tânăr jucător Dennis Man. Încununând un an de excepție pentru clubul pe care îl patronează și conduce, Gheorghe Hagi a fost desemnat ”antrenorul anului 2017”, în timp ce jucătorul străin cu cea mai bună evoluție a fost considerat de votanți Filipe Teixeira.

Un moment deosebit l-a constituit acordarea premiului de excelență domnului Mircea Dridea, o recunoaștere a contribuției domniei sale la dezvoltarea și promovarea fotbalului. Pentru performanțele obținute pe parcursul unor prodigioase cariere, Marius Niculae, Florin Lovin și Ianis Zicu au primit premii pentru întreaga carieră fotbalistică.

Evenimentul a fost transmis în direct și exclusivitate de canalul TVR HD, maestrul de ceremonie al galei fiind Marian Olaianos. Iată mai jos lista completă a premiilor:

1.       Cel mai bun tânăr jucător - Dennis Man

2.       Cel mai bun jucător din România în 2017 - Constantin Budescu

3.       Cel mai bun jucator străin din România - Filipe Teixeira

4.       Cel mai bun ”11” - Florin Niță, Romario Benzar, Mihai Bălașa, Bogdan Țîru, Cristian Ganea, Constantin Budescu, Filipe Teixeira, Mihai Pintilii, Harlem Gnohere, Denis Alibec, Alexandru Băluță

5.       Cel mai bun antrenor - Gheorghe Hagi

6.       Cea mai bună jucătoare de fotbal - Andreea Voicu

7.       Cel mai bun jucător de futsal - Savio Valadares

8.       Cel mai bun arbitru - Ovidiu Hațegan

9.       Premiul pentru întrega carieră fotbalistică - Marius Niculae, Florin Lovin, Ianis Zicu

10.     Premiul de excelență - Mircea Dridea

11.     Cel mai bun conducător de fotbal - Valeriu Argăseală

12.     Cel mai bun crainic radio - Robert Sisca

13.     Cel mai bun jurnalist de televiziune - Vali Moraru

14.     Cel mai bun reporter de teren - Elsion Vaso

15.     Cel mai bun prezentator de știri sportive - Costin Deșliu

16.     Cel mai bun jurnalist de presă scrisă - Ovidiu Ioanițoaia

17.     Cel mai bun colaborator - Bobby Durbac

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN) este organizația sindicală a fotbaliștilor profesioniști și amatori din România, afiliată pe plan internațional la FIFPro, iar pe plan naţional la Blocul Național Sindical, scopul său principal fiind reprezentarea şi apărarea drepturilor şi intereselor fotbaliştilor profesionişti şi amatori din Ligile I, II şi III şi din ligile inferioare de fotbal, inclusiv fotbal feminin, futsal, juniori, precum şi pe cele ale antrenorilor de fotbal.

Alte știri din Fotbal