Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Conferință de presă la LPFMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
12 Mar 2014

Conferință de presă la LPF

Miercuri, 12 martie 2014, Liga Profesionistă de Fotbal a organizat obișnuita conferință de presă, la sediul său din strada Alexandru Vitzu.

La întâlnirea cu mass-media au participat Justin Ștefan, secretarul general al LPF și Marius Mitran, directorul de imagine și comunicare. Conferința a fost axată pe mai multe teme, între care analiza ultimei etape din Campionatul Național al Ligii 1, recentele alegeri de la Federația Română de Fotbal și parteneriatul media dintre LPF și firma Intel Sky Broadcast. Redăm mai jos principalele idei expuse de secretarul general al Ligii, Justin Ștefan, care a răspuns timp de aproape o oră întrebărilor venite din partea jurnaliștilor.  

"Am încheiat un parteneriat cu Intel Sky din Malta, pe 5 sezoane. Contractul actual va avea aceeași valoare financiară ca și cel anterior. Din 2014-2015 vrem să organizăm și Cupa Ligii. Există garanții de bună execuție ca și pentru contractele internaționale. Ratele vor fi acoperite prin scrisori de garanție bancară.

În ceea ce priveste legea concurenței atât de la noi, cât și pe cea internațională, ea va fi respectată fără îndoială. Nu va exista un singur cumpărător. Vor fi cel puțin două televiziuni cu acoperire națională care vor transmite aceste meciuri. Pe cale de consecință, telespectatorii nu vor fi deloc afectați! Așa cum am precizat și în comunicatul inițial, toți banii vor intra în contul cluburilor și nu la alte terțe persoane. Desigur, au existat discuții cu mai multe companii, dar am optat pentru acest parteneriat pentru că a avut valoarea cea mai bună.

E foarte important să aducem la cunoștință opiniei publice că la Adunarea Generala din 20 ianuarie au fost prezente 18 cluburi, doar reprezentantul CS Pandurii a plecat la un moment dat. S-a votat de către cei prezenți pentru ca domnul presedinte Gino Iorgulescu să fie împuternicit pentru negocierea drepturilor tv. Nu s-a anunțat numele firmei deoarece am preferat ca restul problemelor să fie lămurite ulterior în cadrul unei conferițe de presă. Cel mai important lucru îl reprezintă garanțiile pe care firma respectivă le oferă.

Suma de bani intră la Ligă indiferent dacă se vor vinde drepturile sau nu. Vom încerca să nu oprim dreptul telespectatorilor să vadă meciurile. Liga va primi 27.5 milioane de euro net pe sezon", a încheiat secretarul general al LPF, Justin Ștefan. 

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Business sport