Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Conferința de presă a Secretarului General al LPFMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
21 Mai 2014

Conferința de presă a Secretarului General al LPF

Miercuri, 21 mai, într-o conferință de presă organizată la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, Secretarul General al forului, Justin Ștefan, a adus precizări cu privire la noul sistem competițional care urmează să intre în vigoare din sezonul 2015/2016.

Astfel, pe lângă organizarea noii ediții de campionat, se vor face schimbări și la nivelul Cupei Ligii, care va avea startul în această vară, urmând ca viitoarea deținătoare a trofeului să își dispute Supercupa cu laureata din Cupa României. 

"Am propus ca Supercupa să ofere participanta noastră în Europa League pentru ultimul loc oferit României. Supercupa ar trebui să se dispute între câștigătoarele Cupei României și Cupei Ligii. Vrem să creștem ca importanță Cupa Ligii, atât pentru cei care vor transmite această competiție, cât și pentru partenerii de marketing. Acest meci, în momentul în care va da participanta în Europa League, va fi unul extraordinar", a punctat Justin Ștefan, adăugând că: "În Liga 1, 14 echipe vor disputa un sezon regulat, urmat de un play-off si play-out. Se va juca astfel: 6 echipe în play-off și 8 echipe în play-out. Vor retrograda două echipe, plus una (locul 12), care va disputa un baraj cu locul 3 din liga a doua. În următorul sezon, din Liga 1 și Liga 2 vor retrograda 6 echipe și vor promova două"

"Dacă inițial am analizat modalitatea de a se intra cu punctele obținute între ele de echipele aflate în play-off și play-out, am decis să avem în vedere modelul belgian. În play-off și play-out se va intra cu jumătate din punctele obținute în sezonul regulat. Asta înseamnă că ai interes pentru orice meci din sezonul regulat", a precizat Secretarul General al LPF. 

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal