Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Conferință de presă Victor PițurcăSportPictures.eu
06 Oct 2014

Conferință de presă Victor Pițurcă

Naționala de fotbal a României trebuie să demonstreze pe teren că e mai bună decât Ungaria, a declarat selecționerul Victor Pițurcă, luni, într-o conferință de presă susținută la Mogoșoaia, înaintea meciului din preliminariile EURO 2016.

''Echipa României este mai puternică decât în campania trecută, în timp ce Ungaria a scăzut, nu știu dacă din punct valoric, dar o spun rezultatele. Noi am învins Grecia (1-0, la Pireu, n. red.), iar Ungaria a pierdut acasă cu Irlanda de Nord (1-2). Trebuie să demonstrăm pe teren. Meciul de sâmbătă o o șansă pentru Ungaria de a rămâne în cărțile calificării. Trebuie să jucăm în aceeași manieră în care am făcut-o în preliminariile trecute, la aceeași intensitate'', a declarat Pițurcă, rememorând victoria cu 3-0 de la București.

Pițurcă a subliniat importanța partidei de sâmbătă și a mărturisit că se gândește doar la acest meci, iar apoi va avea timp să se concentreze asupra partidei cu Finlanda: ''Am trecut cu bine de primul meci, cu cea mai valoroasă echipă din grupă, iar acum ne așteaptă alte două meciuri extrem de importante, cu adversare periculoase, care se bat pentru calificare. Se știe rivalitatea istorică dintre România și Ungaria, dar pe mine mă interesează mai puțin acest lucru. Jucătorii trebuie să fie fair-play, spectatorii la fel, iar la final să ne bucurăm de cele trei puncte''.

Antrenorul echipei României s-a arătat un pic îngrijorat de faptul că Ungaria și-a schimbat selecționerul, iar Pal Dardai nu a mai antrenat până acum la acest nivel, astfel că nu îi cunoaște filosofia. ''Și-au schimbat antrenorul și asta nu e deloc benefic pentru noi. (...) Nu avem spioni la unguri, știm bine echipa, dar există un suspans, pentru că Dardai nu a antrenat până acum, dar asta e situația. Nici el nu poate schimba mare lucru în echipa sa, însă există un disconfort pentru noi'', a precizat Pițurcă.

Pițurcă a subliniat că avem nevoie de victorie în meciul cu Ungaria și a caracterizat ca ''infernală'' toamna aceasta pentru echipa națională: ''Nu puteam vorbi despre favoriți la calificare după victoria din Grecia, mai sunt destule jocuri. Este o toamnă infernală și avem nevoie de o victorie cu Ungaria. Dacă vom reuși și un rezultat pozitiv în Finlanda vom avea șanse extraordinar de mari de calificare. Să nu uităm că mai este și jocul cu Irlanda de Nord, din noiembrie, și avem nevoie de continuitate. Orice insucces ar deteriora atmosfera și situația în grupă. Dacă vom termina toamna cu cel puțin 10 puncte, șansele noastre de calificare sunt mari. Ne-ar conveni să terminăm grupa pe primul loc, dar nu contează de pe ce poziție ne calificăm''.

Tehnicianul a mai spus că în proporție de 90 la sută s-a axat asupra studierii echipei Ungariei și doar zece procente asupra Finlandei. ''Vom încerca să pregătim cât mai bine jocul cu Ungaria și să câștigăm, iar apoi ne vom ocupa și de Finlanda. (...) Întâi să trecem de Ungaria. Finlanda este una dintre echipele bune din grupă, dar și finlandezii vor avea un joc greu sâmbătă, cu Grecia'', a adăugat Pițurcă.

România va juca sâmbătă cu Ungaria, de la ora 19,00, pe Arena Națională, iar apoi va întâlni Finlanda, la Helsinki, în data de 14 octombrie (21,45), în preliminariile EURO 2016.

 

sursa: agerpres.ro

 

Alte știri din Fotbal