Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Conference League: FCSB, în genunchi după loviturile de departajareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2021

Conference League: FCSB, în genunchi după loviturile de departajare

FCSB a evoluat doar două meciuri în Europa și este obligată să se concentreze pe competițiile interne după ce astăzi a pierdut la Erevan returul cu Shakhtar Karagandy în manșa retur a turului 2 preliminar al Conference League și a fost eliminată.

Lejeritatea cu care au tratat meciul tur câștigat cu 1-0 pe Arena Națională s-a întors împotrivă și i-a pedepsit aspru pe elevii lui Dinu Todoran. O gafă a lui Vlad a pus pe tavă formației kazahe deschiderea scorului: în minutul 11 Bukorac șutează de la limita careului de 16 metri și balonul îl lovește pe portarul celor de la FCSB direct în piept și ricoșează înspre centrul careului de unde Gabyshev a reluat simplu în plasă. Forțați să atace, roș-albașrtii au fost aproape de egalare în minutul 13 la șutul excelent de la 25 de metri trimis de Radunovic și respins de Shatskiy în lateral, dar Ondrasek nu a putut relua în plasă din apropiere. Tot Radunovic a trimis puțin pe lângă stâlpul din stânga portarului gazdelor în minutul 23, apoi în minutul 27 Florin Tănase reia din cădere din 6 metri în transversală, dar solicită un fault și implicit lovitură de la 11 metri pentru o ținere a unui fundaș advers, însă arbitrul lasă jocul să continue.

Un șut cu efect al lui Octavian Popescu, fără a prinde cadrul porții, a fost prima ocazie a celor de la FCSB în partea a doua a jocului, în minutul 50, apoi Oaidă reia cu capul peste poarta lui Shatskiy în minutul 67. Vlad are de lucru în minutele 69, la șutul lui Omirtayev, și 73, la „torpila” lui Shikavka de la 16 metri, dar golul vine la cealaltă poartă în minutul 76. Un aut aduce mingea la Oaidă care îi pasează în careu lui Florinel Coman, care a driblat scurt și l-a executat pe Shatskiy din mijlocul careului restabilind egalitatea. Chiar dacă kazahii au presat pe final, se părea că jocul se îndreaptă spre o remiză ce aducea calificarea celor de la FCSB. Gazdele au presat și au crezut în șansa lor până în ultima clipă, încrederea fiindu-le răsplătită în primul minut de prelungiri când după o fază în care mingea a lovit bara din dreapta lui Vlad, balonul este aruncat în careu cu o centrare lungă de portarul Shatskiy și o deviere nefericită cu capul a lui Vucur i-a pus balonul pe tavă lui Tattybayev care a îndeplinit o formalitate.

2-1 și s-a intrat în prelungiri, acolo unde niciuna dintre combatante nu a avut mari ocazii de a marca, asta și din cauza oboselii și căldurii. La penalty-uri Florinel Coman și Alexandru Crețu înscriu, Moruțan ratează, în condițiile în care kazahii au înscris prin Rustemovic, Bukorac, Graf și Atanaskoski. Vucur a menținut speranțele celor de la FCSB, dar Tattybayev, eroul kazahilor, a transformat și al cincilea penalty și a semnat calificarea surprinzătoare, dar meritată a celor de la Shakhtar Karagandy.

 

Shakhtar Karagandy – FCSB 5-3 d.l.d. (1-0, 2-1)

Au marcat: Gabyshev (min. 11), Tattybayev (min. 90+1)/Fl. Coman (min. 76)

Shakhtar Karagandy (antrenor Andrei Finoncenko): Shatskiy – Gabyshev (min. 61 Kybyray, min. 118 Nurseitov), Mawutor, Graf, Buivolov, Atanaskoski – Najaryan (min. 83 Nazymkhanov), Bukorac, Mitosevic (min. 83 Rustemovic) – Sviridov (min. 61 Omirtayev), Shikavka (min. 82 Tattybayev)

FCSB (antrenor Dinu Todoran): Vlad – V. Creţu (min. 91 Haruţ), Al. Creţu, Vucur, Radunovic (min. 46 Şerban) – Moruţan, Ov. Popescu (min. 113 Perianu), Fl. Tănase (min. 87 Dumitru) – Cordea, Ondrasek (min. 46 Fl. Coman), Oct. Popescu (min. 63 Oaidă)

Alte știri din Fotbal