Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Conference League: Eliminați, dar cu fruntea susBogdan Balas / SportPictures.eu
29 Iul 2021

Conference League: Eliminați, dar cu fruntea sus

Sepsi OSK Sf. Gheorghe nu a putut converti avantajul terenului propriu în manșa retur a duelului cu slovacii de la Spartak Trnava în turul 2 preliminar al Conference League.

Elevii lui Leo Grozavu au simțit presiunea pusă de oaspeți, o echipă mult mai titrată la nivelul competițiilor europene, în prima jumătate de oră a partidei și au răsuflat ușurați în minutul 8 la golul anulat pentru ofsaid la Yusuf, apoi în minutul 16 Niczuly a prins cu siguranță balonul șutat de Gric de la limita careului. Același Yusuf a ratat o ocazie monumentală în minutul 28 reluând pe lângă poartă din 7 metri, singur cu Niczuly, în urma unei lovituri libere, însă pe fondul dominării oaspeților covăsnenii reușesc nesperat deschiderea scorului în minutul imediat următor. La finalul unei acțiuni prelungite de atac, Fofana prinde un șut de la peste 20 de metri și balonul, ușor deviat, intră în plasă aproape de stâlpul din dreapta lui Takac.

Cu mai mult curaj, gazdele încheie repriza cu un șut al lui Damașcan la colțul scurt, nu foarte complicat pentru portarul slovacilor, care are o intervenție reușită și la șutul lui Rep din minutul 57, iar din cornerul rezultat Fofana a reluat cu capul peste transversală. Zece minute mai târziu oaspeții penalizează un moment de relaxare a defensivei covăsnene, Yusuf avansând în flancul stâng și centrând la prima bară pentru Boateng, care a reluat din prima de la 8 metri și l-a învins pe Niczuly restabilind egalitatea pe tabelă. Gazdele forțează pe final, Achahbar reluând din mijlocul careului pe direcția lui Takac în minutul 81 și Ashkovski șutând din unghi în plasa laterală în minutul 89.

Prelungirile sunt caracterizate de superioritatea în teren a covăsnenilor, notabile fiind eliminările lui Gric (min. 116) și Fofana (min. 120+2), ambele pentru câte două cartonașe galbene. S-a trecut la lovituri de departajare, acolo unde Bojic pentru Sepsi și Prochazka pentru Spartak transformă primele execuții. Achahbar ratează și pune presiune pe colegii săi, Niczuly nu reușește să pareze execuțiile lui Ivan și Ristovski, în timp ce Ștefănescu și Tincu au transformat impecabil. Din păcate, slovenul Rep a trimis mult peste transversală și prima participare a lui Sepsi OSK în cupele europene se încheie cu un parcurs scurt, dar onorabil.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Spartak Trnava 3-4 d.l.d. (1-0, 1-1)

Au marcat: Fofana (min. 29)/Boateng (min. 67)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly - Dimitrov, Sousa, Tincu, Ştefănescu - Fofana, N. Păun (min. 59 Eder Gonzalez) - Damaşcan (min. 46 Ashkovski), Vaşvari (min. 46 Aganovici, min. 73 Achahbar), Rep - Chunchukov (min. 100 Bojici)

Spartak Trnava (antrenor Michal Gasparik): Takac - Prochazka, Kosa, Anthony, Mikovic (min. 120 Tumma)  - Bukata (min. 61 Boateng, min. 115 Vlasko), Savvidis, Gric - Cabral (min. 61 Al. Ivan), Ristovski, Yusuf (min. 107 Yao)

Alte știri din Fotbal