Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Conducere nouă la Poli Unirea Iași Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Feb 2015

Conducere nouă la Poli Unirea Iași

Anul 2015 aduce noutăți la echipa de rugby a Iașiului. Formația va evolua în campionatul Diviziei Naționale de Seniori (eșalonul secund) cu un nou nume și o nouă componentă a staffului tehnic și administrativ. De asemenea, lotul de jucători va fi îmbunătățit pentru realizarea obiectivelor propuse. Partidele de pe teren propriu vor avea loc în continuare pe Stadionul TEPRO.

“M-am alaturat acestui proiect si vreau sa multumesc conducerii celor doua cluburi si autoritatilor locale pentru deschiderea de care au dat dovada. Promitem sa nu dezamagim. Vom incerca sa construim o echipa noua, dar si sa gasim solutii de autofinantare, cu sprijinul autoritatilor. Nu vreau sa vorbesc foarte mult, vreau sa demonstram intai si apoi sa vorbim.”, a declarat Dan Codreanu, noul manager al Poli Unirea Iasi, pentru cotidianul local Buna Ziua Iasi.

Presedintele CS Politehnica, Leonida Antohi, este convins ca o echipa se construieste investind in viitor. “Dupa multe framantari, iata ca am reusit sa oficializam numirea noii conduceri a echipei de rugby. Trebuie sa recunosc ca in urma unor discutii, s-a luat in calcul chiar desfiintarea echipei. Am ajuns insa la concluzia ca este mult mai usor sa desfiintezi o sectie, decat sa o construiesti, sa o reorganizezi. O echipa se construieste investind in viitor, iar acesta trebuie sa fie si sloganul nostru in activitatea clubului.”, a declarat Leonida Antohi, presedintele CS Politehnica Iasi, pentru sursa citata.

Noul presedinte al sectiei de rugby va fi Bogdan Tufeanu, sustinator si apropiat al miscarii rugbyului din Iasi in ultimii ani. Antrenorul principal al echipei va fi Iulian Iftenie. A primit titlul de antrenor emerit in toamna anului 2014. Experienta dobandita in cele aproape trei decenii dedicate rugbyului il recomanda pentru realizarea obiectivelor echipei. Dupa incheierea activitatii sportive, in care a obtinut si doua medalii nationale la intrecerile de juniori cu CSS Unirea Iasi, s-a preocupat de cresterea si formarea rugbistilor de valoare la cluburi din zona Moldovei. Aproape 20 dintre elevii sai au fost selectionati in echipele nationale ale Romaniei. A facut parte din colectivul tehnic al formatiei Poli Nena, medaliata cu bronz in anul 2000. Are gradul I didactic si este unul dintre putinii romani cu diploma de Educator International Rugby Board de nivelul II.

Antrenor secund va fi Bogdan Budisteanu. Este unul dintre cei mai importanti jucatori de rugby ieseni. Nascut la data de 27.07.1970, fostul international Bogdan Budisteanu are o cariera de invidiat, cu rezultate notabile atat in competitiile pentru juniori, cat si la seniori. A cucerit titlul national cu Steaua Bucuresti (1989), medalii de bronz cu Universitatea Timisoara (1993) si Poli Nena Iasi (2000). A mai antrenat echipa Politehnicii in perioada 2002-2003, impreuna cu Iulian Iftenie. In ultimii ani a activat ca observator de joc in cadrul Federatiei Romane de Rugby, fiind si presedintele Comisiei. Este profesor de educatie fizica, gradul I.

Politehnica Unirea Iasi – staff administrativ

Leonida Antohi – presedintele CS Politehnica Iasi
Dan Codreanu – manager Politehnica Unirea Iasi
Bogdan Tufeanu – presedintele sectiei de rugby
Radu Boisteanu – oficial CS Politehnica Iasi
Claudiu Butucel – manager adjunct al echipei Politehnica Unirea Iasi
Ioan Iftode – director sportiv Politehnica Unirea Iasi

Vladimir Poroch – medic
Ioan Mititelu – kinetoterapeut
Danut Simionescu – maseur

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby