Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Concluziile Campionatului Mondial de Darts, organizat de România
21 Oct 2019

Concluziile Campionatului Mondial de Darts, organizat de România

A XXII-a ediție a Campionatului Mondial de darts sub egida WDF s-a încheiat, cea mai recentă fiind organizată de Federația Română de Darts la Cluj-Napoca. Acolo, aproximativ 500 de jucători de darts, proveniți din 53 de țări de pe tot globul s-au întrecut, în ceea ce a fost cea mai mare competiție de profil din lume, depășindu-se recordul precedent, de 41 de participante.

România a fost reprezentată de lotul național format din patru jucători și tot atâtea jucătoare și, pentru prima dată, a avut echipă de juniori, alcătuită din doi băieți și două fete. Cele mai bune rezultate obținute de România au fost la dublu feminin, clasarea pe locul 17, reușită de perechea formată din Andreea Brad și Oana Bîrsan și la masculin pe echipe, unde România a încheiat în poziția de lider faza grupelor, asigurându-și tot locul 17 la această categorie. În clasamentul general, România a ocupat locul 23 la masculin și poziția a 29-a la feminin, ambele din 53 posibile.

Podiumul clasamentului general a fost alcătuit, în ordine, din Olanda, Țara Galilor și Anglia la masculin și Anglia, Japonia și Australia la feminin. Cea mai râvnită titulatură, cea de campion mondial, a fost adjudecată de Darren Herewini (Noua Zeelandă) și Mikuru Suzuki (Japonia) la simplu, în vreme ce la echipe cea mai bună a fost Țara Galilor la masculin și Anglia la feminin. Întreaga listă care cuprinde cei mai buni jucători de darts din lume este disponibilă pe pagina de Facebook a Federației Române de Darts. Evenimentul a fost promovat de Diana Seceleanu PR, iar rezumatul Campionatului Mondial se regăsește pe site-ul dedicat competiției, worldcupdarts2019.com, unde există o colecție de poze&videouri și informații despre participanți.

Despre Federația Română de Darts

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale și a organizat Campionatul European de Darts din 2014. Detalii despre competițiile organizate de Federația Română de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial și pagina de Facebook.

Alte știri din Alte sporturi