Fotbal
Comunicat de presă din partea președintelui LPFMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
11 Apr 2014

Comunicat de presă din partea președintelui LPF

Am luat act cu surprindere din mass media despre intenția unor jucători profesioniști de fotbal, legitimați la clubul Sporting Club SA Vaslui de a nu se prezenta astăzi la București, pentru disputarea jocului cu FC Steaua București.

Un astfel de comportament contravine în mod flagrant principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate și sportivitate – afectând în mod grav imaginea Campionatului Național Liga I, precum și integritatea competiției sportive.

Dorim să le reamintim fotbaliștilor profesioniști de la Sporting Club SA Vaslui că una dintre principalele obligații stabilite în sarcina lor prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal este aceea de a participa la jocurile oficiale ale echipei la care sunt legitimați, în funcție de valoarea, pregătirea și forma lor sportivă, și de necesitățile clubului.

Suntem conștienți de problemele financiare majore cu care se confruntă mai multe cluburi din Campionatul Național Liga I, precum și de faptul că jucătorii profesioniști de fotbal sunt afectați de criza de lichidități a cluburilor de fotbal, însă desconsiderarea competiției sportive nu reprezintă o soluție pentru rezolvarea acestor probleme. Legislația din România, precum și regulamentele sportive naționale și internaționale oferă jucătorilor profesioniști de fotbal o serie de mecanisme juridice pentru recuperarea sumelor datorate de cluburile la care sunt legitimați. Refuzul de a evolua într-un meci oficial nu se regăsește printre modalitățile de rezolvare a diferendelor juridice.

De asemenea, le reamintim jucătorilor de la Sporting Club SA Vaslui că, prin comportamentul lor, pot determina sancționarea disciplinară a clubului, eliminând astfel orice șansă în privința recuperării sumelor de bani la care sunt îndreptățiți, potrivit contractelor încheiate.

În final, dorim să le adresăm reprezentanților AFAN, precum și celorlalți reprezentanți ai jucătorilor de la Sporting Club SA Vaslui (avocați, consilieri juridici, agenți de jucători, etc) rugămintea de a reitera fotbaliștilor necesitatea de a respecta competiția sportivă și adversarul, deoarece fotbalul trebuie să rămână mai presus de bani ori de alte interese materiale sau de altă natură.

Față de cele de mai sus, ne manifestăm speranța că astăzi, la meciul cu FC Steaua București, clubul vasluian va putea conta pe cel mai bun unsprezece și își va juca în mod corect șansa la cele 3 puncte puse în joc, pentru că înainte de toate rămâne fotbalul.

sursa: lpf.ro

Alte știri din Fotbal