Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Comunicat AFAN
26 Mar 2020

Comunicat AFAN

ASOCIATIA FOTBALISTILOR AMATORI SI NONAMATORI din ROMANIA a transmis urmatoarele precizari cu privire la informatiile eronate care circula in media cu privire la activitatea AFAN.

"In ce priveste situatia contractuala a jucatorilor in perioada crizei provocata de coronavirus apreciem ca pozitia adoptata de unele cluburi de a nu acorda nici o indemnizatie jucatorilor pe aceasta perioada este total neetica. Au fost cluburi care au considerat ca ajutorul acordat de stat in valoare de 75% din drepturile în bani aferente contraprestației activității sportive, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, ar fi suficient pentru sportiv, intelegand ca intreg costul situatiei de criza sa-l suporte sportivul si eventual statul prin indemnizatia acordata.

Recomandam conducatorilor cluburilor sa nu apeleze la solutii imorale si lipsite de orice suport legal si le reamintim apelul conducatorilor din fotbalul romanesc la solidaritate in aceasta perioada grea. Suntem ferm convinsi ca respectivii nu se refereau la solidaritatea intre cluburi sau intre cluburi si FRF/LPF. Se refereau la solidaritatea intre toti factorii care compun fotbalul romanesc: jucatori, antrenori, medici, cluburi si foruri organizatoare, pentru a gasi o solutie care sa minimizeze pierderile tuturor. Trebuie constientizat, o data pentru totdeauna, ca fotbalul are ca actor principal jucatorul. Jucator care are o familie de intretinut, o rata de platit sau un parinte de sprijinit. Si a carui viata este data peste cap de masurile unilaterale luate din dorinta meschina a unor conducatori de a economisi sau de a recupera pierderile anterioare cauzate de managementul deficitar.

AFAN considera ca solutia corecta este negocierea directa intre cluburi si jucatori, negociere care sa porneasca de la valoarea indemnizatiei astfel cum este prevazuta in contract si care sa fie finalizata cu o solutie proportionala, echitabila si agreata in comun de ambele parti contractuale.

Precizam ca solutia legislativa stabilita prin OUG 30/2020 privind acordarea ajutorului de stat in valoare de 75% nu a fost solutia legislativa propusa de AFAN, sindicatul solicitand ca regimul contractelor de activitate sportiva in perioada de suspendare a contractului din initiativa structurii sportive sa fie identic cu cel al contractelor de munca, respectiv jucatorilor sa le fie platit cel putin 75% din salariile pe care le aveau contractual, indiferent ca aceasta valoare urma sa fie acoperita de club sau printr-o solutie mixta (cluburi si stat)."

 

sursa: afan.ro

Alte știri din Fotbal