Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de masă
powered by Sadolin
Comportarea românilor în cupele europene la tenis de masăAFP / Mediafax Foto
13 Feb 2017

Comportarea românilor în cupele europene la tenis de masă

Jucătorii români de tenis de masă legitimați la echipele din străinătate au evoluat în acest week-end în manșa retur a sferturilor de finală din cupele europene.

La feminin, în Liga Campionilor, UCAM Cartagena a fost eliminată de austriecele de la Tarnobzerg, după ce a pierdut returul cu 3-0. Un meci pentru iberice a fost cedat de către Iulia Necula, învinsă de Viktoria Pvlovich cu 11-8, 13-11, 11-5. În tur, Cartagena se impusese pe teren propriu cu 3-0, însă setaverajul a fost favorabil oponentelor, cu 13-11.

Franțuzoaicele de la Saint Quentin au pierdut cu scorul de 3-0 returul din Ungaria, cu Szeksard, după ce fuseseră învinse în prima manșă acasă, cu 3-2, ratând calificarea în semifinale. Dana Dodean-Monteiro a fost învinsă la masa de joc de către Dora Madarasz, cu 10-12, 11-7, 11-6, 11-5.

Nici echipa Elisabetei Samara, Metz, nu a trecut de hopul sferturilor de finală, după înfrângerea categorică, 0-3 la Linz. Românca, operată de menisc, nu a fost utilizată la întâlnirea retur. În Liga campionilor la băiețti, România nu a avut nici un reprezentant.

În ETTU Cup la masculin, Adrian Crișan, component al echipei franceze Stella Sport la Romagne, s-a calificat în semifinale, după victoria din deplasare, 3-2 pe terenul celor de la Bogorla Mazowiecki, din Polonia. Compatriotul nostru a contribuit cu un punct, după ce l-a învins pe Panagiotis Gionis cu 11-5, 11-6, 7-11, 11-7. Francezii câștigaseră și acasă cu 3-0.

În competiția similară feminină, Lille Metropole, din Franța, s-a calificat în cvartetul de ași, după victoria cu 3-2 repurtată la Hodonin, în Cehia. Bernadette Szocs și coechipierele sale se impuseseră pe teren propriu cu 3-0. Jucătoarea noastră nu a fost utilizată în acest retur.

Tigem SC Ankara, din Turcia, a ajuns în semifinale după un meci dramatic în Germania, pierdut la limită, cu 3-2, în fața celor de la TuS Bad Driburg. La turcoaice, titulară de drept a fost Cristina Hirici, cea care a început partida retur cu un succes de moral în fața lui Sarah de Nutte, cu scorul de 12-10, 2-11, 7-11, 11-7, 11-6. Tot Cristina Hirici a și închis partida, într-un meci de palmares, pierzând cu Shi Chi, scorul final fiind 11-6, 11-9, 11-6. Formația din Ankara obținuse, matematic, calificarea, după victoria din tur cu scorul de 3-1.  

Alte știri din Tenis de masă