Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Comitetul Executiv al COSR a adoptat câteva măsuri care țin cont de instituirea stării de urgență în România Silviu Matei / Mediafax Foto
17 Mar 2020

Comitetul Executiv al COSR a adoptat câteva măsuri care țin cont de instituirea stării de urgență în România

Luând act de evoluția situației epidemiologice pe teritoriul României și decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), intrunit luni, 16 martie 2020, a adoptat câteva măsuri care țin cont de instituirea stării de urgență și a planului de acțiune la instituirea stării de urgență în România.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, in conformitate cu pozitia oficiala a Comitetului International Olimpic cu privire la organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a hotarat sa continue sustinerea programului de pregatire, calificare si participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 ale tuturor loturilor olimpice de seniori.

In contextul masurilor impuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, de suspendare a cursurilor tuturor unitatilor de invatamant din Romania, Comitetul Executiv al COSR a decis sa suspende pe durata nedeterminata activitatea Centrelor Nationale Olimpice pentru Pregatirea Juniorilor si a sportivilor inclusi in sistemul de Burse Olimpice pentru Juniori, incepand cu 20 martie 2020.

Starea de urgenta este reglementata de Constitutia Romaniei, de Legea nr. 453 din 1 noiembrie 2004 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta si de Ordonanta de Urgenta nr. 21/2004 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta.

 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Alte sporturi