Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Comemorarea Eroilor RevoluţieiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Dec 2016

Comemorarea Eroilor Revoluţiei

Marți, 20 decembrie, cu începere de la ora 11.00, în incinta Complexului Sportiv „Steaua” - Ghencea din București, va avea loc ceremonia de comemorare a celor doi eroi căzuți în Revoluția din decembrie 1989, Florică Murariu și Radu Durbac.

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” organizează anual această manifestare dedicată memoriei foștilor mari internaționali, care au îmbrăcat tricoul roș-albastru al echipei de rugby a Stelei. Murariu și Durbac au fost, în istoria secției de rugby a clubului, două figuri emblematice, care au pus umărul la numeroase succese ale Stelei, dar și ale echipei naționale. Ceremonia va avea loc la monumentul închinat pentru jertfa celor doi, cu depunerea coroanelor de flori, dar și o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți.

La eveniment vor lua parte oficiali ai clubului militar, foste glorii steliste ale sportului cu balonul oval, printre care se numără Constantin Șerban, Mircea Muntean, Marin Ionescu, Eduard Suciu, Ion Zafiescu, Marin Moț și Costică Florea, Bobby Durbac, fiul regretatului Radu Durbac, precum și echipele de seniori și cele de juniori ale CSA „Steaua București”.

Pentru o instituție de valoare sportivă și socială, așa cum este CSA Steaua București, cinstirea memoriei unor eroi căzuți nevinovați pe câmpul de luptă, reprezintă o misiune de tradiție. Florică Murariu și Radu Durbac au fost doi mari jucători de rugby, internaționali români, cizelați la școala rugbystică roș-albastră. 

Deplângem dispariția lor prematură, în floarea vârstei, când încă mai aveau destule de spus în rugby și în viață. Invitația de a participa la comemorarea anunțată este deschisă tuturor celor care consideră că, prin acest pios omagiu, pot alina suferința familiilor celor doi.

Alte știri din Rugby