Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Coarnele berbecului pe tricourile Stejarilor în 2014SportPictures.eu
25 Ian 2014

Coarnele berbecului pe tricourile Stejarilor în 2014

În ziua în care sărbătorim 155 de ani de la unirea Principatelelor, echipa națională de rugby a României și-a lansat noul echipament de joc pentru acest an. În 2014 pe Stejari îi asteapta cinci partide în urma carora se decide participarea țării noastre la următoarea ediție a Cupei Mondiale. De aceea Federatia Româna de Rugby a decis să le sporeasca puterile jucătorilor prin vechi simboluri tradiționale.

Acestea, menite să-i ajute pe rugbyști în drumul spre victorie, au fost alese împreuna cu Ioana Corduneanu, inițiatoarea comunității online Semne Cusute. ” Ne-am decis pentru un motiv străvechi, “coarnele berbecului”. Acesta simbolizeaza forța, puterea, adrenalina, impactul fizic. E un simbol de forță amestecat cu mândrie, semn de virilitate. Segmentele de pe laturi sunt prezente ca să multiplice această forță (le folosim in mod curent ca gradații, pe centimetru, termometru, etc). La bază, semnul în formă de “S” se numește “cârligul ciobanului” și nu degeaba seamănă cu semnul infinitului, pentru că reprezintă continuitatea prin regenerare. Decodificat, modelul de pe tricourile Stejarilor înseamnă: “puterea să sporească la nesfârșit”.

Locația unde a avut loc lansarea a fost una care celebrează zilnic frumusețea tradițiilor noastre – Muzeul Național al Țăranului Român. Deși nu a fost prezent la eveniment, directorul instituției, Virgil Nițulescu, a transmis un mesaj prin care a explicat ca “rugbyul, fiind un sport de echipă, de coordonare, care necesită concentrare, pregătire fizică și psihică dar, mai ales, tărie de caracter, se aseamănă, din multe puncte de vedere, cu ceea ce înseamnă munca într-un muzeu. Si la noi este nevoie de spirit de echipă, de putere de muncă, de nervi tari și de cunoaștere. Aș zice că eram meniți să ne întâlnim, undeva, să cooperăm, spre cinstea și onoarea României.”

Alături de cei șase jucători veniți să prezinte noul echipament a fost și presedintele FRR. În calitate de fost căpitan al naționalei, acesta a vorbit despre emoția cu care orice sportiv luptă pentru țara sa și despre puterea și încrederea pe care ți-o conferă sprijinul celorlalți. “Cu acest nou echipament, îmbogățit cu simboluri străvechi, Stejarii îi vor avea alături pe toți stramoșii lor, de la care vor împrumuta mai multă putere, tenacitate, ambiție. Semnele sunt binecuvântarea ancestrală care ne va ajuta să reușim în acest an decisiv pentru rugbyul românesc”, a spus Petrache.

Evenimentul de la Muzeul Național al Țăranului Român s-a bucurat de participarea lui Grigore Leșe, a reprezentantelor Asociațiilor Semne Cusute și La Blouse Roumaine, cât și a tuturor partenerilor FRR. Cei prezenți au putut admira echipamentul galben, cu care naționala va juca partidele de acasă, din care prima pe 1 februarie, la Cluj, împotriva Portugaliei. De asemenea publicului spectator i-a fost prezentat și echipamentul pentru meciurile din deplasare, cu fundal alb, prima ocazie în care acesta va fi îmbrăcat pe teren fiind meciul contra Rusiei, de pe 8 februarie.

 

sursa: frr.ro

Alte știri din Business sport