Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Atletism
powered by BenQ
Claudia Bobocea își confirmă forma bunăAndreea Alexandru / Mediafax Foto
15 Feb 2016

Claudia Bobocea își confirmă forma bună

Cu toate că prezența la cea de-a doua etapă a Campionatelor Naționale indoor, întrecere rezervată seniorilor, tineretului și juniorilor 1, desfășurată sâmbătă și duminică în sala din cadrul CSNB Lia Manoliu a fost, hai să-i zicem, discretă, s-au putut consemna, totuși, câteva rezultate de valoare. Trebuie să avem în vedere că acest an este unul special, sub semnul Campionatelor Mondiale indoor, din martie, dar, mai ales, al Jocurilor Olimpice de la Rio.

Fiecare atlet își drămuiește cu atenție forțele, ținta fiind, bineînțeles, calificarea și apoi obținerea unei performanțe remarcabile la cea mai importantă competiție: Olimpiada. Și conform celor afirmate de către noua coordonatoare a lotului nostru olimpic, fostă deținătoare a recordului mondial la săritura în lungime, campioană olimpică, Anișoara Cușmir-Stanciu, "la cei nouă atleți care au mai de multă vreme biletul de Rio în buzunar, adică Marius Ionescu (maraton), Marius Cocioran (50 km marș), Mihai Donisan (înălțime), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (aruncarea greutății), Bianca Răzor (400 m), Florina Pierdevară (800 m), Claudia Ștef (20 km marș), Alina Rotaru (săritura în lungime), au realizat baremul și triplusaltista Cristina Bujin, săritoarea în înălțime Daniela Stanciu și maratonista Daniela Cârlan. Pot să adaug că sunt mulți în așteptare, cu șanse reale să realizeze performanța cerută pentru Jocuri. Nu vreau să dau nume, pentru că aș nedreptăți pe unii dintre ei, există un lot extins, de circa 35 de sportivi, noi trebuie doar să le creem condiții. Unii dintre ei, chiar în aceste zile, se pregătesc și participă la concursuri în străinătate, în condiții de concurență puternică".

Revenind la rezultate, în prima zi am fost martorii unui duel interesant la 400 m, între Adelina Pastor (CSM Timișoara – 54,33) și Mirela Lavric (CSM Onești – 54,37), în timp ce, la greutate, s-a impus Andrei Gag (CSM Arad – 20,23 m), urmat de Rareș Toader (CS Chimia Rm Vâlcea – 19,57 m).

Duminică, cea mai disputată probă a fost cea de 800 m, câștigată de către Claudia Bobocea (CSM Sf Gheorghe – CSA Steaua – 2:04,58), a doua trecând linia de sosire stelista Florina Pierdevară, cronometrată în 2:06,39. De altfel, Claudia, eleva antrenorului Valentin Anghel, confirmă forma bună în care se află, săptămâna trecută reușind calificarea la 1500 m pentru Mondialele indoor de la Portland, în cadrul unui concurs disputat la Luxemburg.

Un nou record național de juniori 1 a reușit Mihai Vlad Chiorpec (Atletic Club Iacris), el fiind cronometrat în 7,90 la 60 mg. O cursă solitară a avut Ancuța Bobocel (CSU Craiova) pe distanța de 3000 m, fiind foarte aproape de realizarea standardului de participare la CM indoor, 9:03,26, față de 9:00 cât este baremul. La lungime, primul a fost Valentin Toboc (CSA Steaua – 7,75 m).

În cadrul Campionatului Național de probe combinate câștigătorii la seniori au fost: Pentatlon  – Ana Maria Ioniță (CSM Brăila – 3792 pct), Heptatlon – Răzvan Roman (CSU Cluj Napoca – 5154 pct).

Oricum, în week-end-ul următor, întrecerile se anunță mult mai animate, în sala din cadrul CSNB Lia Manoliu fiind programată să se desfășoare etapa finală a Naționalelor seniorilor și tineretului – Cupa de Cristal, informează Federația Română de Atletism, într-un comunicat de presă.

Alte știri din Atletism