Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cîrţu şi Săndoi, instalaţi oficial la cârma Universităţiicsuc.ro
03 Sep 2014

Cîrţu şi Săndoi, instalaţi oficial la cârma Universităţii

În această după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi au fost prezentaţi oficial. Sorin Cîrţu va ocupa funcţia de director tehnic, iar Emil Săndoi pe cea de antrenor principal. Ei vor fi ajutaţi în atingerea obiectivelor de secunzii Ionuţ Moşteanu şi Adrian Popescu. Antrenor cu portarii va fi Silviu Lung, iar preparator fizic Cornel Blejan.

Pavel Badea a prezentat noul staff tehnic al Universităţii: „Sunt aici în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al CS Universitatea Craiova. Este un moment greu, nu ne aflăm unde ne doream, rezultatele nu au venit şi trebuia să facem un şoc la echipă. Consiliul de Administraţie al clubului nostru a considerat că acest şoc la echipă se poate realiza prin aducerea lui Sorin Cîrţu în funcţia de director tehnic şi a lui Emil Săndoi în cea de antrenor principal. Îi mulţumim lui Jerry Gane pentru eforturile depuse, din păcate rezultatele nu l-au ajutat. Cred că este un mare ghinionist, şansa nu a fost de partea lui. Am adus doi oameni cu mare experienţă, care se identifică cu istoria fotbalului craiovean, cu performanţele lui şi au respectul nostru. Dacă în trecut poate nu ne-am descurcat aşa cum am fi vrut, acum, Consiliul de Administraţie al Universităţii Craiova vrea să dea sentimentul tuturor craiovenilor că echipa le aparţine, că în fruntea echipei au fost puşi oameni care doresc să ducă clubul sus, acolo unde vor să fie toţi oltenii“.

Pavel Badea consideră că sunt condiţii propice performanţei: „Avem un lot numeros, de 28 de jucători, există seriozitate în cadrul proiectului, stabilitate financiară. Sunt toate condiţiile pentru marea performanţă. Mai mult, se va construi un stadion nou pe care Universitatea va performa“.

La conferinţa de presă de astăzi, Sorin Cîrţu a spus: „Vom avea o colaborare de 22 de luni, pe care sperăm să o prelungim. Suntem oameni ai Craiovei, am dat ce am avut mai bun pentru acest oraş şi aşa vom face în continuare. Este o situaţie grea, din moment ce suntem pe ultimul loc. Sperăm să ieşim cât mai repede din această situaţie, să echilibrăm starea de spirit din vestiar. Greu va fi şi pentru noi, deoarece preluăm echipa în această poziţie, cu mulţi jucători noi, greu va fi şi pentru băieţi deoarece trebuie să se adapteze la metode noi de pregătire, dar sunt convins că împreună vom reuşi. În spiritul Craiovei, trebuie să facem paşii necesari pentru a ieşi din această zonă“.

Directorul tehnic al Universităţii a prezentat staff-ul cu care va lucra: „Îi vom avea ca secunzi pe Ionuţ Moşteanu şi Adrian Popescu, Silvică Lung se va ocupa în continuare cu portarii, iar preparatorul fizic va rămâne cel puţin până în iarnă. Eu sunt cel care am adoptat această formulă, să conduc echipa împreună cu Emil Săndoi. Suntem pe picior de egalitate în ceea ce înseamnă responsabilităţile, mersul bun al echipei. Considerăm că la experienţa noastră, la ştiinţa de fotbal pe care o avem ne vom înţelege perfect şi vom obţine rezultate pozitive. Sunt la al patrulea descălecat la Universitatea. Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun, să fie cât mai multe rezultate pozitive pentru oraşul Craiova“.

Sorin Cîrţu apreciază că există asemănări cu situaţia de acum 12 ani, când a preluat echipa: „Nu mi-aş face mari griji la echipă, dacă ar fi jucători precum Badea şi Săndoi. Nu este asemănătoare situaţia de acum cu cea din 1988, când am preluat prima dată echipa. Atunci era un nucleu valoros, cu jucători de perspectivă, precum Gică Popescu, Badea, Săndoi, Ciurea, Stoica, Olaru. Ei au format osatura pentru echipa campioană din 1991. Dar situaţia se aseamănă puţin cu cea din 2002. Şi atunci era o echipă nou-formată, cu mulţi jucători aduşi. Şi atunci uşor s-a cristalizat un nucleu, cu Guso, Daouda, Moţi, Pleşan. Şi acum ne dorim să facem o echipă puternică“.

Sorin Cîrţu este de părere că experienţa personală, precum şi cea a lui Emil Săndoi, pot ajuta la evadarea rapidă din zona minată a clasamentului: „Obiectivul este să ieşim cât mai repede din această zonă şi sper că este unul de conjunctură. În funcţie de cât de repede se petrece acest lucru schimbăm obiectivul. Eu am peste 500 de meciuri la divizia A, Săndoi a antrenat mult timp naţionala de tineret şi cunoaşte foarte bine jucătorii din România. Experienţa noastră sper să ne ajute să ne atingem obiectivul“.

Directorul tehnic a explicat care au fost problemele în startul campionatului şi şi-a exprimat convingerea că aceastea pot fi depăşite în viitorul apropiat: „Omogenitatea echipei a fost problema. În plus, Jerry a avut neşansa unui program dificil. La fel mi s-a întâmplat şi mie la Timişoara, când în primele etape am picat cu Steaua, Dinamo şi Rapid. În meseria de antrenor 70-80% este ştiinţă, iar 20-30% şansă. Sunt multe lucruri care trebuie să se lege într-un timp scurt. Este obligatoriu să învingem în primul meci. Cele 11 etape sunt accesibile, aşa că avem cum să recuperăm, să facem puncte. Şi în cele 6 disputate până acum nu au fost toţi adversarii balauri, echipa trebuia să aibă minim şase puncte. Cu Pandurii şi Viitorul echipa a arătat calitate, trebuia să câştige. Una dintre greşelile cu Viitorul, la 2-1 pentru noi, Jerry a băgat în teren patru atacanţi. Nu înseamnă că eşti ofensiv dacă ai şase atacanţi, contează dinamica, modul cum ajungi cu mingea în faţa porţii adverse. Au fost momente care nu s-au exploatat. Sper ca împreună să mobilizăm jucătorii“.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, Emil Săndoi a spus: „Declaram cu trei ani în urmă că oraşul Craiova are nevoie de fotbal, iar fotbalul românesc are nevoie de Universitatea. Cele mai frumoase bucurii le-am trăit prin fotbalul craiovean, nici noi nu am rămas datori. Sunt convins că nici acum nu vom rămâne datori. Este o situaţie delicată. M-am şi uitat peste meciurile din etapele precedente, când Ceahlăul a dat lovitura la Bucureşti cu Steaua, care menaja câţiva jucători. Noi, cu Petrolul aici, în condiţiile în care şi ei au menajat jucători, am pierdut. Avem un timp scurt, în condiţiile în care situaţia nu e deloc pe roze. Vom încerca să evaluăm lotul în amicalul cu OFK Belgrad“.

sursa: csuc.ro

Alte știri din Fotbal