Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Cinstirea memoriei eroilor RevolutieiMarian Burlacu / SportPictures.eu
17 Dec 2020

Cinstirea memoriei eroilor Revolutiei

Vineri, 18 decembrie, va avea loc la Monumentul Eroilor Revolutiei din Complexul Sportiv Steaua Ghencea comemorarea a 31 de ani de la tragica trecere in nefiinta a celor doi rugbysti decedati in zilele Revolutiei Romane din decembrie 1989, Radu Durbac si Florica Murariu.

În  contextul  situației  generate  de  pandemia  de  COVID-19 și a măsurilor specifice impuse, ceremonia va avea loc în cadru restrâns.

Cei doi mari emblematici jucatori ai Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua Bucuresti” si ai echipei nationale, eroi ai neamului, au cazut la datorie in timpul evenimentelor derulare in zona complexului sportiv. Amintirea lor va fi eterna pentru cei care i-au cunoscut si care ii comemoreaza an de an cu profund respect.

Radu Durbac a jucat peste 50 de meciuri ca fundaş in naţionala Romaniei in anii `70 pentru care a înscris peste 200 de puncte din care de 30 de ori din lovituri de pedeapsă, de 28 de ori din transformări, de 8 ori utilizând complexul procedeu al dropgolului, culcând balonul în terenul de țintă advers de 9 ori. Debutul său s-a consemnat la data de 27 septembrie 1968, într-un meci contra Cehoslovaciei, câștigat cu 18-9, în Cupa FIRA – Campionatul European. A facut parte din marea echipa a ”stejarilor” care a obtinut victoria cu 15-10 in faţa Franţei de la Bucureşti, din 1974 si a contribuit la castigarea de catre echipa militara a mai multor titluri de campioana nationala, fiind apoi un reputat antrenor al ros-albastrilor.

Florica Murariu a fost capitanul primei reprezentative a Romaniei, imbracand tricoul acesteia in 70 de meciuri. A jucat in cea mai categorica victorie din istoria naţionalei de rugby, 100-0 cu Bulgaria, la Burgas, in 1976, şi s-a aflat in teren la memorabila victorie in faţa Franţei, 15-0, in 1980.

Alte știri din Rugby