Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Cine râde la urmă?SportPictures.eu
09 Mar 2014

Cine râde la urmă?

Ieri, la Ploieşti, s-au jucat semifinalele, iar astăzi, 9 martie, are loc finala Cupei României la handbal masculin. Motiv de fericire pentru HCM Constanţa şi Ştiinţa Bacău, aflate pentru a treia oară consecutiv faţă în faţă la acest nivel.

Semifinale de ieri s-au încheiat cu victorii lejere, dacă privim scorurile:

  • Ştiinţa Bacău - CSM Bucureşti 31-21 (17-9)
  • HCM Constanţa - HC Vaslui 34-26 (16-14)

 

Primii au jucat băcăuanii cu bucureştenii. Vicecampionii au dovedit ştiinţa jocului de atac, înscriind repede şi mult, având un avantaj consistent de 16-6 spre finalul primei reprize. Bucureştenii au jucat prea static, marcând mai mult din 7 metri.

Repriza a doua a fost ţinută sub control de favoriţii la finală, chiar dacă CSM Bucureşti s-a apropiat la cinci goluri. Pe ansamblu, s-a păstrat firul conducător din prima repriză.

Ghiţă a marcat pentru Ştiinţa 13 goluri, fiind golgeterul partidei, fiind ajutat de Ramba şi Rotaru cu trei reuşite fiecare. De la CSM, cel mai bun a fost Stoica, cu 7 goluri.

Astfel, Ştiinţa Bacău revenea în finală, pentru a treia oară la rând, în ultimele două pierzând trofeul.

 

În al doilea meci, ca specatori, cu greu am fi anticipat o surpriză de proporţii, mai ales ca HC Vaslui nu face parte din Liga Naţională. Nu la fel au gândit şi vasluienii, porniţi cu motoarele la maxim în prima repriză. Avantajul lor de 5-9 (min. 13) l-a pus pe gânduri pe antrenorul Sundovski să îşi cheme elevii la „şedinţă”. A fost o decizie tactică reuşită, pentru că „marinarii” nu le-au mai permis moldovenilor să încerce marea cu degetul. Erorile vasluienilor s-au văzut şi prin eliminări, superioritatea numerică a HCM-ului fiind repede transformată în avantaj pe tabelă.

După pauză, unii au crescut în joc, prin eficienţă şi mobilizare: HCM Constanţa. Diferenţa de zece goluri a fost suficientă pentru a decide a doua finalistă. Vasluienii, ca şi bucureştenii, nu au avut nici puterea, nici norocul să reziste, dar rămân cu satisfacţia unor surprize frumoase în fazele anterioare.

 

Aşadar, astăzi, la Ploieşti, finala Cupei României la handbal masculin, de la ora 18:30, partida fiind televizată de Digi Sport: Ştiinţa Bacău – HCM Constanţa.

Starea de spirit ale acestor două echipe se va schimba radical la primul fluier al arbitrului finalei, toţi jucătorii trecând la seriozitate, ambiţie şi concentrare pentru ultimul act, meciul decisiv al sezonului 2013-2014.

După ultimul fluier, doar o echipă va sări spre trofeu, revenind la fericire şi... sărbătoare. Ştiinţa Bacău? Sau HCM Constanţa?

Alte știri din Handbal