Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cupa României: Cine râde la urmă...Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mar 2015

Cupa României: Cine râde la urmă...

Al doilea meci al semifinalelor Cupei României a avut o altă partitură și alți soliști în comparație cu meciul de ieri de la Cluj. La Ploiești venea Steaua, o echipă care nu marcase de două meciuri și suferise o înfrângere dureroasă pe teren propriu cu Rapid. Gazdele, Petrolul, aveau de gând să scape de recordul trist de aproape 16 ani de la ultima victorie pe teren propriu contra trupei roș-albastre.

Cravașați de ideea ruperii seriei de meciuri fără gol marcat, Steaua a trecut în ofensivă din primul minut, dar pe lângă mobilizarea și jocul pozițional bun le-a lipsit acea minte limpede capabilă să deseneze trasee și să dea pasa decisivă pentru finalizare. De partea ”lupilor” există un asemenea jucător, care a ieșit din nou la rampă în această seară, jucător care a fost aproape de o trecere la Steaua în această iarnă și care ar fi rezolvat aceste probleme cu care se confruntă. Teixeira, căci despre el este vorba, a scos din joc sistematic adversarii care i se iveau în cale și împreună cu Marinescu au fost două pistoane ce au împins permanent în atac echipa ploieșteană. Minutul 22 aduce deschiderea scorului, autor fiind Tchite. Debutantul din echipa Petrolului interpretează perfect evoluția fazei în care centrarea lui Vasilache din lovitură liberă este prelungită în mijlocul careului de un petrolist, marcat larg de Țucudean, iar mingea apare în 6 metri de unde belgianul, care l-a păcălit ușor pe Râpă și s-a descotorosit de el, a reluat fără nicio șansă pentru Arlauskis. După primirea golului entropia din jocul Stelei crește, până la pauză notând două lovituri de cap ale lui Prepeliță și Varela și un șut al lui Chipciu care l-a pus la încercare pe Pecanha.

Imediat după pauză, în minutul 49 ”vrăjitorul” Teixeira este aproape de a marca, dar mingea trimisă de el la colțul lung din interiorul careului lovește bara și ricoșează în brațele lui Arlauskis. Dominarea Stelei revine, dar nici intrarea lui Rusescu nu este soluția pe care o aștepta Gâlcă, în pofida schimbării registrului de joc în avanposturi. În minutul 71 notăm o dublă ocazie a oaspeților după centrarea în doi timpi a lui Râpă. Chipciu reia din 6 metri în rădăcina barei din stânga lui Pecanha, apoi mingea ricoșată este reluată de Rusescu în portarul gazdelor. Timpul trece, gazdele se cantonează în propria treime și se detensionează ca un arc atunci când pot exploata spațiile lăsate de steliști în defensivă. La chiar ultima fază a meciului apre golul egalării, într-un moment în care nimeni nu mai spera cu excepția jucătorilor în roșu și albastru de pe teren. O minge aruncată în careu este recentrată cu capul de Prepeliță, iar Chipciu, liber la 6 metri de poartă, marchează fără să-i acorde vreo șansă lui Pecanha de a interveni.

Se încheie Petrolul – Steaua 1-1 (1-0), un meci care nu lasă să se întrevadă cine va merge în finală. Cine va râde la urmă vom afla în 2 aprilie, data la care este programat meciul retur de la București.

 

Petrolul (antrenor Mircea Rednic): Pechana- Alcenat, Geraldo, Ipsa, Fanchone - Satli, Marinescu-Texeira (min. 90 Mareș), Vasilache (min. 70 Coman), Astafei - Tchite (min. 69 Peteleu)

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis - Râpă, Papp (min. 58 Tamaș), Varela, Toşca – Bourceanu (min. 74 Neagu), Prepeliţă - Popa, Chipciu, Tănase – Ţucudean (min. 46 Rusescu)

Alte știri din Fotbal