Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Cine ia viza de Olimpiadă: Eva Tofalvi sau Reka Ferencz?
14 Ian 2014

Cine ia viza de Olimpiadă: Eva Tofalvi sau Reka Ferencz?

Se cunoaşte deja decizia anunţată de Federaţia Română de Schi-Biatlon: va primi undă verde pentru Olimpiadă concurenta cu cea mai bună clasare mondială la data de 19 ianuarie, 2014. Conform clasamentului general la zi al Cupei Mondiale, prezentat de IBU, avem două favorite din România pentru singurul loc acordat la Jocurile Olimpice de la Sochi din februarie 2014.

Veterana Eva Tofalvi are 13 puncte adunate în competiţii IBU în acest sezon, iar Reka Ferencz, o specialistă la tragerile în poligon, are 34 de puncte. Eva este pe locul 73 la feminin, iar Reka este pe 51. (Fără şanse reale de a merge la JO, Luminiţa Pişcoran a adunat doar 5 puncte pentru locul 80 din 85 de concurente.)

Suntem faţă în faţă cu ultima posibilitate de a aduna puncte la biatlon feminin. Urmează etapa #6 de Cupă Mondială, organizată de International Biathlon Union (IBU) în Antholz-Anterselva, Italia, în zilele 16-19 ianuarie. Rând pe rând, fetele au de trecut proba de sprint 7,5 km (16 ian.), apoi pe cea de urmărire 10 km (18 ian.) şi ultima probă, de ştafetă 4x6 km (19 ian.).

Interesul „luptei” dintre cele două schioare este susţinut, pe de-o parte, de experienţa în alte patru Olimpiade a Evei şi, pe de altă parte, de tinereţea şi precizia la tir din arsenalul de calităţi dovedite de Reka.

Noi sperăm să intre pe pârtia de la Sochi cea mai bună, iar acolo să lupte pentru o medalie, chiar dacă va fi foarte greu.

Alte știri din Sporturi de iarnă