Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cincinnati: Simona trece încă un hopAFP / Mediafax Foto
14 Aug 2014

Cincinnati: Simona trece încă un hop

Turul 3 și al doilea meci pentru Simona Halep la Western & Southern Open a constituit o încercare trecută cu bine de constănțeancă. Un meci contra unei jucătoare care a pierdut în urmă cu o săptămână cu 7-5, 6-4 în fața liderului mondial Serena Williams nu putea fi ușor. Cehoaica Lucie Safarova, locul 17 WTA, a pierdut în fața Serenei la Montreal, dar a învins-o pe sora acesteia, Venus, în primul tur la Cincinnati și a arătat o formă bună și în turul secund în care a trecut în două seturi de kazaha Zarina Diyas.

Simona a pornit mai slab meciul contra cehoaicei, cedând primele două ghemuri pe serviciul Safarovei fără a lua vreun punct. S-a revanșat, însă, în ghemul 5, când a făcut break-ul la prima șansă pe care și-a procurat-o și a menținut avantajul câștigat până la finalul setului. După momentul break-ului, jocul devine mai intens, dar Simona gestionează mai bine momentele cheie de pe serviciul său și încheie 6-4.

Odată intrate în setul secund, cele două combatante coboară ștacheta și apar foarte multe greșeli neforțate de ambele părți. Greșelile de serviciu și loviturile scăpate mult în aut au diminuat calitatea jocului prestat de ambele tenismene. Jocul confuz este subliniat de două serii de break – rebreak în care trei ghemuri au fost albe, iar unul a fost câștigat la 15. La 5-4 în favoarea Safarovei, Simona face un ghem alb pe propriul serviciu și îi ia cehoaicei un nou break pentru a servi pentru meci. După un nou ghem roller-coaster în care de la două mingi de meci ale Simonei Safarova a obținut o minge de break și tiebreak, Halep revine și pune capăt meciului.

Jucătoarea noastră învinge în 90 de minute cu 6-4, 7-5, scor simetric cu cel al partidei pierdute de Safarova săptămâna trecută. În sferturi, Simona va avea o misiune mult mai dificilă, ea urmând să o întâlnească pe învingătoarea duelului rusesc dintre Maria Sharapova (6 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (25 WTA).

Alte știri din Tenis de câmp