Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cincinnati: Simona nu trece pragulAFP / Mediafax Foto
16 Aug 2014

Cincinnati: Simona nu trece pragul

Contra Mariei Sharapova, Simona Halep are un palmares negativ de 5 înfrângeri, trei dintre acestea fiind suferite în acest sezon. Dacă precedentele două au survenit în finalele de la Madrid și Roland Garros, la Cincinnati cele două s-au întâlnit în sferturi, însă calitatea jocului și dramatismul au fost similare finalelor.

Jucătoarea noastră a făcut diferența în primul set reușind să își adjudece serviciul în ghemul 4, fiind singura realizare de acest fel într-o serie de 9 ghemuri. Toate celelalte ghemuri au fost extrem de disputate și câștigate de adversare, avantajul fiind la final de partea Simonei cu 6-3.

Sharapova reușește să preia prima dată conducerea în meci în setul secund cu 3-2, apoi face 4-3 după ce se păstrează șablonul din primul set, cinci din cele 7 ghemuri disputate fiind break-uri. La 5-4 în favoarea sa, rusoaica rezistă pe serviciul ei asaltului Simonei care revine de la 40-0, dar cedează la avantaj ghemul și al doilea set.

Decisivul are o curgere liniară, cu un singur break-rebreak în debut, însă din păcate pentru Simona, jucătoarea noastră a cedat break-ul decisiv în ghemul 9, iar rusoaica nu a așteptat să fie invitată de două ori pentru a închide meciul în favoarea sa.

După 150 de minute scorul final al partidei a fost 3-6, 6-4, 6-4 în favoarea rusoaicei, care își păstrează poziția de lider pentru ”race to Singapore”.

Constănțeanca părăsește scena Western & Southern Open cu un cec de 54.170 USD și 190 de puncte de clasament. Pentru Simona urmează acum turneul de la New Haven, acolo unde este principală favorită și este deținătoarea titlului, după care începe US Open, ultimul ”Grand Slam” al anului.

Alte știri din Tenis de câmp