Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Cincinnati: Halep, prima victorieAFP / Mediafax Foto
13 Aug 2014

Cincinnati: Halep, prima victorie

Simona Halep a trecut testul primului meci pe hard după aproape jumătate de an, revenind pe teren la Cincinnati după o perioadă de pauză de aproape o lună, de la finala câștigată la București în 13 iulie. Adversara constănțencei a fost Kirsten Flipkens, belgianca în vârstă de 28 de ani care ocupă locul 54 în ierarhia de simplu WTA. Simona a avut bye în primul tur, datorită poziției sale în clasament, în timp ce Flipkens a trecut după un meci interesant cu Polona Hercog, cunoștința noastră recentă din turneul de la București.

Cu toate că a avut avantajul unui meci disputat anterior, belgianca nu a putut să-i pună prea multe probleme Simonei. Jucătoarea clasată pe locul 2 în clasamentul WTA a pornit lansat cu două break-uri ce au dus-o la 3-0. Flipkens revine cu rebreak și părea că are puterea de a reveni, dar Simona face două puncte consecutive la 30-30 pe serviciul belgiencei în ghemul 5 și îi stăvilește elanul. După ce face 5-1 pe propriul serviciu, Simona face 0-40 pe serviciul adversarei, dar Flipkens anulează cele trei mingi de set și după aceea încă una pentru a porni o cursă de recuperare ce o încheie la 0-30 pe serviciul Simonei la scorul 5-4. Aici Halep revine la 40-30, dar este nevoită să anuleze o șansă de break și 5-5 a belgiencei și încheie în favoarea sa un set dificil. Setul secund a avut o curgere oarecum similară, dar Simona a fost mai bine montată și de la 5-1 nu a mai cedat decât un ghem. Scorul final a fost 6-4, 6-2 și s-a consemnat pe tabelă după 90 de minute.

Simona are de așteptat, acum, numele adversarei din optimi și îl va afla după încheierea partidei Lucie Safarova (Cehia) – Zarina Diyas (Kazahstan).

Alte știri din Tenis de câmp