Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Cinci juniori din România, în sferturile de finală la Orange BowlRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Dec 2017

Cinci juniori din România, în sferturile de finală la Orange Bowl

Ediția din 2017 a celebrului turneu ITF de Grad 1 din SUA, "Orange Bowl", este una la care românii se simt extraordinar și reușesc performanțe pe măsura valorii lor. 

Astfel, în turneele rezervate jucătorilor U16, în care România are capii de serie nr. 1, atât în turneul fetelor, cât și în cel al băieților, nu mai puțin de cinci reprezentanți ai FRT și-au câștigat meciurile din turul 3 ale probelor de simplu.

Nini Gabriel Dica, favoritul 1 al turneului băieților, a dispus cu un categoric 7-5, 6-0 de americanul M. McDaniel, și și-a asigurat un loc în sferturile de finală, la fel cum au reușit și Cezar Crețu, favoritul 3, care s-a impus cu 6-1, 6-1 în fața israelianului A. Gaponenko, precum și Nicholas Ionel, cap de serie nr. 6, care a dispus cu 6-2, 2-6, 6-2 de americanul A. Lee.

Victorii solide și pentru fetele noastre, Andreea Velcea, cap de serie 1 în turneul de simplu, care trece cu 6-3, 3-6, 6-1 de A. Mikhailuk, din Canada, și Oana Smaranda Corneanu, favorita cu nr. 3, 7-5, 4-6, 6-3 cu americanca M. Sorokko.

Tot la simplu, dar în turneul U18, au jucat Mihaela Mărculescu, învinsă, din păcate, încă din turul doi de J. Garland, din Taipei, care s-a impus cu 6-3, 6-1, dar și Andreea Prisăcariu, și ea învinsă cu 6-2, 2-6, 6-3 de o jucătoare din Japonia, H. Sato.

Cap de serie nr. 1 în turneul de simplu, Nini Dica este favorit 1 și în turneul de dublu, în care face preche cu un alt român, Cezar Crețu. Cei doi au avut un meci greu în sferturile de finală ale probei, dar s-au impus cu 6-2, 6-7(4), 10-7 și și-au asigura un loc în "careul de ași".

Tot la dublu perechea favorită nr. 1 în turneul U16, Oana Corneanu / Andreea Velcea a pierdut incredibil un meci din sferturile de finalp, scorul final fiind 6-3, 6-6, 14-12 în favoarea perechii M. Aguiar (PUR) / B. Crowley (USA).

 

sursa: frt.ro

Alte știri din Juniori