Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Cinci echipe românești în optimile cupelor europene la voleiVasile Mihai Antonio / SportPictures.eu
26 Nov 2020

Cinci echipe românești în optimile cupelor europene la volei

Pandemia influențează puternic competițiile europene de volei. La feminin, Dinamo București a fost forțată să declare forfait în 16-imile de finală ale Cupei Challenge după ce coronavirusul le-a împiedicat să adune un număr minim de jucătoare pentru a face deplasarea în Portugalia și a se alinia la startul dublei întâlniri programate în deplasare cu AJM FC do Porto. La polul opus se află CSM Volei Alba Blaj, care a beneficiat de neprezentarea formației elvețiene VBC Cheseaux și va evolua în optimile de finală ale aceleiași competiții contra spanioloaicelor de la Sanaya Libby`s La Laguna. Blăjencele vor fi gazdele mini-turneului ce se va disputa între 9 și 10 decembrie, federația europeană adoptând sistemul ”bulelor epidemiologice” pentru a limita riscurile asociate coronavirusului. Alături de blăjence și spanioloaice, în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu vor evolua și AJM FC do Porto și cehoaicele de la VK Prostejov, învingătoarele din cele două partide urmând a evolua una contra celeilalte în sferturile de finală, câștigătoarea mini-turneului urmând a evolua în turneul Final Four programat în luna februarie a anului viitor.

Calificată direct în această fază a competiției este CSM Lugoj, care va face o deplasare până în Insulele Canare, la Las Palmas de Gran Canaria. ”Centro Insular de Deportes” va găzdui mini-turneul în care bănățencele vor evolua contra turcoaicelor de la THY Istanbul, în celălalt meci urmând a se întâlni gazdele de la CV Gran Canaria și franțuzoaicele de la Vandoeuvre Nancy VB.

În CEV Cup, după victoria de ieri, 3:0 (25:23, 25:23, 25:20) cu SC "Prometey" Kamyanske, CSM Târgoviște a acces în optimile de finală și se va deplasa în Croația unde va juca în ”bula” de la Zagreb contra gazdelor de la Mladost pe 8 decembrie. În cazul unei victorii, elevele lui Dragan Nesic vor juca a doua zi în sferturile de finală contra învingătoarelor din partida ce opune echipele franceze Beziers Angels și Volero Le Cannet.

În competiția masculină a CEV Cup, CSM Arcada Galați a pierdut cu scorul de 2:3 (18:25, 25:16, 20:25, 25:21, 9:15) pe terenul bulgarilor de la Montana Volley și după 3:0 pe teren propriu în tur au obținut dreptul de a evolua în optimile de finală. Jucătorii pregătiți de Sergiu Stancu se deplasează la Moscova unde pe Arena de Volei Dinamo vor întâlni pe 16 decembrie formația olandeză Amysoft Lycurgus Groningen, iar în cazul unei victorii împotriva puternicei formații batave vor juca a doua zi contra câștigătoarei duelului OK Vojvodina Seme Novi Sad (Serbia) - Dinamo Moscova.

În optimile de finală ale Cupei Challenge la volei masculin, Dinamo București va întâlni la Milano pe 8 decembrie pe Marek Union Ivkoni Dupnitsa, iar în cazul unei victorii în fața formației bulgărești ar trebui să joace cu câștigătoarea partidei Calcit Volley Kamnik (Slovenia) - Allianz Powervolley Milano (Italia).

Alte știri din Volei