Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cinci doamne şi toate cinci pentru victorieSportPictures.eu
14 Mar 2014

Cinci doamne şi toate cinci pentru victorie

În sala LPS din Satu Mare, echipa municipalităţii a primit replica formaţiei CSBT Alexandria într-o partidă restanţă din etapa a 19-a a Ligii Naţionale de Bachet feminin.

Sătmărencele veneau după două înfrângeri consecutive, „scuzabile” dacă menţionăm faptul că pierduseră cu Goldiş Arad şi Universitatea Alba Iulia, primele două din clasament. Pentru CSBT era a cincea partidă din martie, dar învinsese în disputa anterioară pe Nova Vita.

Până la deschiderea scorului, ambele echipe au ratat câte o aruncare. Gazdele şi-au reglat primele tirul şi au marcat pentru 2-0. Au avut succes şi oaspetele cu un coş de trei puncte şi se anunţa o partidă echilibrată. Primul sfert aşa a şi fost, cu dese schimbări de lider, cu treceri prin scor egal. Laza şi Orosz au creat un prim salt de cinci puncte pentru CSM (14-9), dar imediat Arnold şi Şipoş au înscris puncte trecând în faţă (14-16). Pe fondul ratărilor mult mai numeroase ale vizitatoarelor, CSM a refăcut un avantaj minim cu care a intrat în secvenţa a doua. S-a jucat în continuare la fel de spectaculos, de strâns şi de eficient, cu avantaj de doar trei puncte, uşor de recuperat. La pauză, a fost rândul echipei din Alexandria să stea mai în faţă, Ştefan marcând trei puncte fix în ultima secundă (45-47).

Aceeaşi Ştefan înscrie prima după pauză şi dă semnalul că se poate mai mult. Ajutată de colegele sale, fără a mai rata niciuna exasperant de mult, se produce o ruptură decisivă şi dureroasă în jocul gazdelor, ajungând la o diferenţă de douăzeci şi trei de puncte în minutul 29:01 (55-78).

S-a intrat în ultimele zece minute cu o nouă strategie de ambele părţi: o echipă a dorit să revină, alta să se menţină la conducere. Ultimele două minute au arătat dorinţa sătmărencelor de a arunca mai mult la coş, au fost mult mai prezente în terenul oaspetelor, dar s-au împiedicat în propriile ratări şi nu au reuşit decât o revenire parţială:

  • CS Municipal Satu Mare – CSBT Alexandria 82 – 98 (24-23, 21-24, 13-31, 24-20)

Primul cinci din Alexandria, format din Ştefan, Arnold, Chivu, Principe şi Şipoş, a dus tot greul partidei, dar a fost şi extrem de eficient pe tabelă marcând 96 de puncte din 98.

Cele mai eficiente jucătoare de pe teren au fost J. Hotni Hope cu 23 de puncte (CSM Satu Mare) şi A. Ştefan cu 24 de puncte (CSBT Alexandria).

Alte știri din Baschet