Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
China Open: Monica, aproape de surprizăAFP / Mediafax Foto
28 Sep 2014

China Open: Monica, aproape de surpriză

Programul primului tur al China Open a prins astăzi meciul Simonei Halep și cel al Monicăi Niculescu, încheiate cu rezultate diferite. În pofida diferenței de clasament, întâlnirea dintre Monica Niculescu, locul 41 WTA, și germanca Andrea Petkovic, locul 17 WTA, s-a disputat pe muchie de cuțit pe durata a aproape 3 ore de joc.

Câștigătoare categorică a primului set, în care a întors de la 1-2 la 6-2, Monica a pornit cu break și setul secund. Petkovic a recuperat și a aegalat la 3, însă în ghemul 9 Monica reușește break-ul și servește apoi pentru meci. Germanca își joacă șansa și convertește a doua minge de break de care a dispus, pentru ca apoi să cedeze din nou serviciul. Revenită în postura de a servi pentru set și meci, Monica pierde la 0 break-ul și intră în loteria tiebreak-ului, unde la 6-4 servește din nou pentru meci, apoi la 8-7, dar Petkovic întoarce și câștigă 10-8.

Decisivul ajunge la 4-4 după o serie de 4 ghemuri câștigate pe serviciul adversarei, iar în ghemul 9 Monica nu poate salva decât două mingi de break de la 0-40. Spre deosebire de Monica, Petkovic nu lasă să îi scape șansa de a închide meciul și după 2 ore și 50 de minute privește zâmbind tabela care indica 2-6, 7-6 (8), 6-4 în favoarea sa.

Monica ratează, astfel, o victorie importantă pentru ea, dar a dovedit că are resursele de a juca de la egal la egal cu jucătoarele din top 20 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp