Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Champions League: Uriașul cu picioare de lutRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iul 2017

Champions League: Uriașul cu picioare de lut

Aproape 34.000 de spectatori au populat tribunele Arenei Naționale în speranța unui start bun pentru FCSB în noua campanie europeană, manșa tur a turului 3 preliminar al Champions League aducându-le elevilor lui Nicolae Dică o adversară accesibilă. Cu o mică strângere de inimă atunci când se gândeau la fragilitatea fundașilor centrali, fanii își puneau speranța în compartimentul ofensiv al vicecampioanei, poate cel mai bun din ultimii ani.

Viktoria Plzen venea la București după o perioadă de pregătire fără victorii în amicale și cu un dosar în care scria că fusese eliminată de Astra și Petrolul. Cu toate acestea, cehii au fost cei care au fost mai incisivi în primele minute ale partidei, dar fără să fie periculoși, iar în minutul 23 reușesc să deschidă scorul după o fază fixă la care Enache și Larie au greșit și i-au permis lui Krmencik să șuteze din întoarcere, surprinzându-l pe Niță. După primirea golului roș-albaștrii cresc tempo-ul și Teixeira se apropie de gol în minutul 29, apoi Alibec a fost oprit prin fault de Hajek la limita careului de 16 metri dintr-o poziție în care putea ajunge la o pasă în adâncime ce l-ar fi lăsat singur cu Bolek. Din lovitura liberă acordată de arbitrul azer Aliar Agaev a venit egalarea: Budescu a oferit tribunelor o bijuterie, o execuție de excepție peste zid ce a pus mingea în plasa porții lui Bolek, rămas pironit în partea opusă. Era minutul 37, apoi Krmencik a avut o intrare brutală la Niță și primește cartonașul galben. Finalul de repriză este dominat de gazde, cu Junior Morais și Alibec aproape de golul cu numărul 2.

Dică mută logic la pauză, scoțându-l pe Florin Tănase care continuă eclipsa de formă, însă golul a apărut tot la poarta lui Niță. Portarul roș-albaștrilor a respins în față un șut puternic trimis în cros de Kolar, iar Kopic a urmărit balonul și a reluat în plasă din careul mic de lângă Enache și Larie. Avantajul oaspeților a rezistat pe tabelă doar 7 minute, în minutul 61 Teixeira înscriind dintr-o ipostază de vârf autentic: Momcilovic a centrat de pe partea stângă la colțul careului de 6 metri, de unde portughezul a reluat cu capul la colțul scurt cu toată opoziția unui fundaș ceh. Imediat după gol vine și vestea proastă, Budescu solicitând schimbarea după ce a început să acuze dureri la gamba dreaptă și se pare că accidentarea îl va ține departe de teren în jur de trei săptămâni. Alibec este schimbat și el după mai mulți nervi decât realizări în teren, iar Gnohere semnează două ocazii până la final – un șut din întoarcere peste transversală și o lovitură de cap ce nu prinde cadrul porții.

S-a încheiat FCSB – Viktoria Plzen 2-2 (1-1), meciul de miercurea viitoare fiind examenul de maturitate al tehnicianului Dică care va încerca să găsească soluția pentru a consolida picioarele de lut ale uriașului. Orice gol primit la Plzen va fi decisiv în ecuația calificării, năruind toate eforturile ofensivei ce va trebui să se depășească pe Doosan Arena.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dica): Niță - Enache, Larie, Bălașa, Momcilovic - Pintilii, Junior Morais - Teixeira, Budescu (min. 66 Achim), Fl. Tănase (min. 46 De Amorim) - Alibec (min. 57 Gnohere)

Viktoria Plzen (antrenor Pavel Vrba): Bolek - Limbersky, Reznik, Hajek, Havel - Zivulic, Hrosovsky - Petrzela (min. 69 Zeman), Kolar (min. 84 Reznicek), Kopic - Krmencik (min. 67 Bakos)

Alte știri din Fotbal