Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Challenge Cup: Consolarea vine de la Alexia CăruțașuValentin Macrea / SportPictures.eu
24 Mar 2021

Challenge Cup: Consolarea vine de la Alexia Căruțașu

Sistem9 Yesilyurt Istanbul a cucerit trofeul CEV Volleyball Challenge Cup 2021 după ce a învins-o și în manșa retur pe CSM Volei Alba Blaj. Turcoaicele s-au impus în minim de seturi în partida disputată în Burhan Felek Voleybol Salonu, scorul stabilit după o oră și 7 minute fiind 3:0 (25:17, 25:17, 25:12).

După un început de joc destul de competitiv, formația gazdă și-a construit avantajul treptat, în timp ce blăjencele nu a putut găsi o modalitate de a o opri pe Alexia Căruțașu, care a punctat de șapte ori doar în această primă parte a jocului. Sistem9 Yesilyurt nu a încetinit ritmul în setul secund și a dominat total conducând cu 14:7. Cu un bloc la fileu impresionat, turcoaicele au obținut cinci puncte, dar CSM Volei Alba Blaj nu a renunțat și a reușit să reducă diferența la două puncte la 15:13. Un time-out convocat de antrenorul gazdelor a calmat jocul elevelor sale, care și-au recăpătat ritmul pentru a câștiga și al doilea set.

Setul al treilea a avut un start identic cu cel de-al doilea, cu turcoaicele obținând un avantaj semnificativ pentru 12:6 și l-au extins permanent în fața unei echipe resemnate.

Spre bucuria suporterilor români ai voleiului, Alexia Căruțașu a fost desemnată MVP-ul partidei cu 19 puncte înscrise în această partidă, fiind și cea mai bună marcatoare a acestei ediții a Cupei Challenge cu un total de 128 de puncte cumulate. Adolescenta de 17 ani a fost desemnată în decembrie voleibalista anului 2020 de către Federația Română de Volei.

De cealaltă parte, elevele lui Darko Zakoc încheie astfel un nou parcurs european foarte bun. De cinci ori campioană a României și de trei câștigătoare a Cupei României, CSM Volei Alba Blaj a făcut istorie pentru România, prin cele trei finale europene disputate până acum: finala Ligii Campionilor (2018), finala Cupei CEV (2019) și finala CEV Volleyball Challenge Cup în acest an.

Alte știri din Volei