Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Challenge Cup: Blăjencele pierd manșa tur a finaleiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
17 Mar 2021

Challenge Cup: Blăjencele pierd manșa tur a finalei

În manșa tur a finalei feminine a CEV Volleyball Challenge Cup 2021, Sistem9 Yesilyurt Istanbul a zdrobit-o pe CSM Volei Alba Blaj în minim de seturi și a obținut un avantaj solid în cursa pentru trofeu. Partida disputată la Târgu Mureș a fost una fără istoric, scorul final fiind CSM Volei Alba Blaj - Sistem9 Yesilyurt Istanbul 0:3 (12:25, 18:25, 16:25).

Cu cinci puncte câștigate consecutiv la începutul primului set, Yesilyurt a condus cu 6:3 și nu s-a mai uitat înapoi. Eforturile ofensive ale elevelor lui Darko Zakoc nu au dat roade, numărul mult prea multe erori neforțate ușurându-le sarcina turcoaicelor de a câștiga primul set.

Scenariul s-a repetat aproape identic în al doilea set, în care Yesilyurt a revenit de la 2:5 cu o serie de cinci puncte pentru a se detașa apoi la 10:6. Continuând să evolueze bine în atac și să profite de greșelile de dincolo de fileu, turcoaicele au închis setul 2 cu o diferență reconfortantă pentru ele, 25:18.

Campioana noastră a dat senzația de revenire în setul al treilea când a mers cap la cap până la 11:11, după care Yesilyurt a preluat definitiv conducerea. Șapte puncte la rând pe serviciul lui Jennifer Cross a dus la un avans de nouă lungimi, 23:14, fiind apoi o formalitate pentru turcoaice să încheie partida cu 25:16 în al treilea set.

Pentru Yesilyurt, Derya Cebecioglu a marcat 16 puncte, inclusiv patru blocje reușite, iar Alexia Căruțașu a fost a doua marcatoare a echipei, cu 11 puncte.

Pentru blăjence, Ioana Maria Baciu a fost cea mai bună marcatoare cu 12 puncte. Meciul retur va avea loc peste o săptămână, miercuri 24 martie, la ora locală 15:00, în sala de volei Burhan Felek din Istanbul.

Alte știri din Volei