Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
Cel mai bun 11 din jucătorii necalificaţi la Cupa MondialăAFP / Mediafax Foto
30 Mai 2014

Cel mai bun 11 din jucătorii necalificaţi la Cupa Mondială

Foarte mulţi jucători care impresionează la echipele de club n-au reuşit să ajungă la turneul final din Brazilia, iar printre aceştia se află şi românul Vlad Chiricheş.

Cupa Mondială din Brazilia va debuta în data de 12 iunie 2014 cu partida dintre Brazilia şi Croaţia. Este un turneu la care se întâlnesc cele mai puternice naţionale şi astfel vor fi prezenţi majoritatea jucătorilor importanţi. Vor fi însă şi câteva nume mari care vor privi turneul final din faţa televizorului, chiar dacă au avut un sezon bun cu echipa de club şi au câştigat chiar trofee, însă naţionala sa nu a reuşit să obţină calificarea la Mondialul brazilian. De departe cele mai importante sunt absenţele suedezului Zlatan Ibrahimovic care a luat titlul în Franţa cu PSG, respectiv a galezului Gareth Bale care în urmă cu o săptămână a câştigat Liga Campionilor cu Real Madrid.

 

Astfel, echipa ideală a jucătorilor care nu s-au calificat la Cupa Mondială din Brazilia ar arăta în felul următor:

Portar – cehul Peter Cech de la Chelsea, care a terminat cu Cehia abia pe locul 3 în grupa B de calificare pentru Mondialul brazilian. El a avut însă un sezon foarte bun la Chelsea, chiar dacă echipa engleză nu a câştigat nici un trofeu. Peter Cech a participat însă la Cupa Mondială din 2006.

Fundaş dreapta – sârbul Branislav Ivanovic care evoluează tot la Chelsea şi a avut un sezon bun, dar naţionala Serbiei nu a avut nici o şansă în grupa A, terminând pe locul 3 în urma Belgiei şi Croaţiei. Acesta a fost însă prezent la Cupa Mondială din 2010.

Fundaş central – românul Vlad Chiricheş de la echipa Tottenham. Fostul jucător al Stelei a avut un start de sezon bun la echipa engleză, însă apoi din cauza accidentărilor a prins tot mai puţine meciuri. Cu naţionala României a fost învins de Grecia în barajul de calificare pentru Cupa Mondială. Este însă tânăr, 24 de ani, şi are timp să ajungă acolo.

Fundaş central – danezul Daniel Agger de la Liverpool. A fost aproape să câştige titlul cu aceasta, în timp ce cu naţionala Danemarcei a terminat pe locul 2 în grupa B. Mai mult, a fost cea mai slabă dintre echipele de pe locurile 2 şi nu a prins barajul. A fost însă prezent la turneul final din 2010.

Fundaş stânga – austriacul David Alaba de la Bayern Munchen. Acesta a câştigat titlul în Bundesliga, însă naţionala Austriei s-a clasat pe locul 3 în grupa C de calificare. Era greu să obţină mai mult într-o grupă cu Germania, Suedia şi Irlanda.

Mijlocaş dreapta – turcul Arda Turan de la Atletico Madrid, echipa cu care a luat în acest sezon titlul în campionatul Spaniei, dar a pierdut finala Ligii Campionilor. Naţionala Turciei a jucat slab în calificări şi a terminat abia pe locul 4 în grupa D.

Mijlocaş defensiv – kenyanul Victor Wanyama de la Southampton. Acesta a impresionat în partidele din Premier League, dar deşi e foarte tânăr şansele sale să ajungă în viitor la Cupa Mondială sunt foarte mici pentru că naţionala Kenyei este slabă.

Mijlocaş central – slovacul Marek Hamsik, căpitanul echipei Napoli, dar care la naţională nu prea are cu cine să joace. E mult mai bun decât conaţionalii săi, iar Slovacia a terminat abia pe locul 3 în grupa G de calificare.

Mijlocaş stânga – galezul Gareth Bale de la Real Madrid care în urmă cu câteva zile a câştigat trofeul Ligii Campionilor. La naţională este însă mai greu pentru că Ţara Galilor nu are jucători de nivelul său şi astfel a terminat abia pe locul 5 în grupa A. Poate în viitor, dar s-ar putea să aibă soarta lui Ryan Giggs care nu a bifat nici un meci la Cupa Mondială.

Atacant – suedezul Zlatan Ibrahimovic de la PSG. El a câştigat titlul în Franţa, dar a pierdut cu Suedia barajul de calificare în faţa Portugaliei. Zlatan a fost titular în toate cele trei meciuri ale Suediei de la Cupa Mondială din 2006, iar în 2002 când era foarte tânăr a bifat câteva minute din postura de rezervă.

Atacant – polonezul Robert Lewandowski de la Borussia Dortmund, dar care din această vară va juca la Bayern Munchen. Acesta a avut evoluţii bune în Bundesliga, dar Polonia a terminat doar pe locul 4 în grupa H de calificare.    

Alte știri din Cupa Mondială 2014