Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
Cea mai tânără echipă românească va escalada Everestul în 2014
30 Nov 2013

Cea mai tânără echipă românească va escalada Everestul în 2014

Pe 21 octombrie a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, conferinţa de presă în care a fost prezentată expediţia Everest 2013-2014.  Oana Harabagiu (23 de ani), Tiberiu Pintilie (29 de ani), Stelian Păvălache (36 de ani) şi Adrian Fako (25 de ani) sunt cei patru tineri care vor cuceri vârful Everest, pe ruta nordică, în sezonul de primavară 2014.

Expediţia Everest 2013-2014 se va desfăşura în două etape. Prima etapă va începe în 28 octombrie în India şi va consta în escaladarea unor vârfuri de peste 6000 de m pentru antrenament, cât şi în testarea echipamentelor electronice şi de transmie prin satelit. Cea de-a doua etapă, ascensiunea pe Everest, se va desfăşura în perioada aprilie-iunie 2014.

În cadrul conferinţei, secretarul de stat Carmen Tocală, a transmis echipei un mesaj de încurajare şi de susţinere: “Cei patru sportivi îşi doreau ca această expediţie să aibă loc în toamna acestui an. În urma dicuţiilor avute împreună cu domnul minstru Nicolae Bănicioiu, i-am sfătuit ca, pentru siguranţa lor, această acţiune să fie amânată pentru primavară anului 2014. În ceea ce priveşte finanţarea, Ministerul Tineretului şi Sportului şi-a propus ca, pentru început, să sprijine echipa în etapa de pregătire”.

În cadrul evenimentului de prezentare  a echipei, Tiberiu Pintilie, unul din cei patru membri ai expediţiei, a declarat: “Sunt convins că toată munca oferită de fiecare dintre noi nu va fi în zadar. Suntem cea mai tânără expediţie românească şi dorim să aducem un prinos celor care acum zece ani, au pus steagul României pe cel mai înalt vârf din Himalaya”.

În ascensiunea pe Everest, cei patru tineri vor realiza, în premieră mondială, un film 3D ce doreşte să pună în lumină transformarea fizică, culturală şi spirituală a sportivului român pe parcursul expediţiei. Pentru escaladarea Everestului pe ruta nordică, echipa va folosi oxigen şi serpaşi.

 

sursa: mts.ro

Alte știri din Sporturi extreme