Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Cavalcada greșelilor individualeSebastian Tataru / Mediafax Foto
29 Mai 2016

Cavalcada greșelilor individuale

Tricolorii au pierdut la limită meciul de verificare disputat astăzi la Torino în compania Ucrainei. Ultimul test înainte de definitivarea lotului a adus noi semne de întrebare pentru selecționerul Anghel Iordănescu în loc să-l ajute să tragă niște concluzii constructive. Un prim mitan în care unsprezecele trimis în teren a oferit o perspectivă pozitivă, cu ritm alert în atac, combinații reușite și o singură sincopă în defensivă a fost urmat de un început de repriză secundă de-a dreptul catastrofal.

Susținuți de 10.000 de români, tricolorii au deschis scorul în minutul 24 după un șut al lui Torje din afara careului ce l-a surprins pe portarul Piatov, însă au fost egalați în minutul 44 prin golul înscris de Zozulya după o centrare a lui Shevchuk într-o fază pornită de la o eroare a lui Steliano Filip.

Imediat după pauză, antrenorul Mikhail Fomenko efectuează modificări masive în garnitura ucraineană, iar rezultatul se vede imediat: trei goluri în zece minute. Totul a pornit în minutul 48 de la greșeala lui Chiricheș, care l-a scăpat pe nou-intratul Zinchenko singur cu Tătărușanu, tânărul atacant ucrainean executându-l simplu, cu un șut la firul ierbii, pe portarul României ieșit în întâmpinare. Konoplyanka face 3-1 în minutul 55 cu un șut de la marginea careului mare, iar defensiva tricoloră este în genunchi în minutul 58 când Yarmolenko îl execută simplu pe Tătărușanu după o minge pierdută de Maxim. 4-1 pentru Ucraina și deja ne aducem aminte de meciul contra Olandei din martie 2013, ultima partidă în care tricolorii au încasat patru goluri. Românii din tribună strigă ”Rușine, rușine!”, cerul se prăvălește pe umerii lui Anghel Iordănescu, care îl trimite în teren pe Alibec. Jucătorul Astrei marchează în minutul 75 primul său gol într-un meci al naționalei transformând o lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta cu largul concurs al lui Piatov, portarul ucrainean gafând și în minutul 85 la șutul lui Stanciu din marginea careului de 16 metri.

Se încheie România – Ucraina 3-4 (1-1) la capătul unui joc în care greșelile personale au influențat scorul final, însă rămâne de văzut dacă vor influența și decizia lui Anghel Iordănescu în ceea ce privește definitivarea lotului de 23 ce trebuie comunicat până marți seară la UEFA.

 

România (antrenor Anghel Iordănescu): Tătăruşanu - Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Filip (min. 46 Raț) - Pintilii, Prepeliţă (min. 60 Hoban) - Torje (min. 70 Adi Popa), Sânmărtean (min. 57 Maxim), B. Stancu (min. 79 N. Stanciu) - Keşeru (min. 58 Alibec)

Ucraina (antrenor Mikhail Fomenko): Piatov - Fedetskyi (min. 46 Kucher), Khacheridi (min. 46 Butko), Rakitskyi, Shevchuk (min. 83 Karavaiev) - Stepanenko, Syrodchuk (min. 68 Rotan), Rybalka (min. 46 Zinchenko) - Yarmolenko, Zozulya (min. 46 Seleznov), Konoplyanka

Alte știri din Fotbal