Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Cătălin Moroșanu va lupta în gala Superkombat World Grad Prix din Olanda SportPictures.eu
20 Aug 2014

Cătălin Moroșanu va lupta în gala Superkombat World Grad Prix din Olanda

Cel mai popular luptător român de kickboxing, Cătălin Moroșanu, va lupta în main-event-ul celui de-al cincilea World Grand Prix al circuitului Superkombat, care va avea loc în premieră în Olanda, în orașul de reședință al legendarului Remy Bonjasky, Almere.

După ce în trecut a organizat gale în Germania, Muntenegru, Austria, Brazilia, Bulgaria, Italia și Emiratele Arabe Unite, promotorul Eduard Irimia va pune în scenă pentru prima dată un eveniment în Olanda, patria kickboxului modern, țara care a dat lumii cel mai mare număr de campioni mondiali în K-1.

"În ciuda numeroaselor oferte din străinătate, am încercat de fiecare dată să mențin produsul în România, însă nu o mai pot face în condițiile în care nu suntem susținuți. Avem o expunere uriașă, care poate asigura o vizibilitate enormă României și totuși puțini au înțeles potențialul. Dacă vom fi ceruți, așa cum s-a întâmplat la Craiova, Reșița sau Galați, atunci vom organiza din nou gale în România", a explicat Eduard Irimia, președintele Superkombat, într-un comunicat.

Cu 38 de victorii și 8 înfrângeri în palmares, Moroșanu vine după un succes înainte de limită în fața grecului Giannis Stoforidis la Constanța. De data aceasta, celui poreclit "Moartea din Carpați" îi va sta în față olandezul Brian Douwes, unul dintre cei mai buni sportivi din noua generație, care la 26 de ani se poate lăuda cu victorii în fața lui Hesdy Gerges, Dzevad Poturak și Firki Ameziane. De altfel, Douwes, care vine după trei succese consecutive, se poate lăuda și cu un meci egal cu Rico Verhoeven, actualul număr 1 mondial la categoria grea.

"Nu voi sta la discuții cu el, îl bat la el acasă de îi sună apa în cap! Am avut 10 zile pauză după meciul cu Stoforidis, iar acum am reînceput treaba. Mă voi răzbuna pe olandez fiindcă toată vara a trebuit să fac antrenamente în loc să merg la mare", a spus Moroșanu în stilul caracteristic.

Cătălin Moroșanu nu va fi singurul român care va lupta în prima gală Superkombat organizată vreodată în Olanda și transmisă în direct în 90 de țări de pe 5 continente. Elevul lui Ciprian Sora, Cristian Spetcu (6-1-0), vicecampion mondial la amatori, îl va înfrunta pe marocanul Hamza Soesie într-un super-fight în limitele categoriei ușoare.

Evenimentul de pe 27 septembrie va avea loc la TopSport din Almere, un complex sportiv ultramodern inaugurat în urmă cu câțiva ani. Dacă în România, un bilet costă în medie 10 euro, cel mai ieftin tichet pentru a-l vedea pe Moroșanu în Olanda poate fi achiziționat în schimbul a 35 de euro, iar aproape 1.000, din cele 4.500 disponibile, s-au epuizat deja în primele zile.

Programul complet al galei Superkombat World Grand Prix Olanda:
1. Turneu piramidal — Semifinala 1 — Categoria grea (+96 kg): Tarik Khbabez (Maroc) vs Gurhan Degermenci (Turcia)
2. Turneu piramidal — Semifinala 2 — Categoria grea (+96 kg): Patrick Veenstra (Olanda) vs Viktor Bugotzki (Germania)
3. Super-fight — Categoria ușoară (-63,5 kg): Hamza Soesie (Maroc) vs Cristian Spetcu (România)
4. Super-fight — Categoria cruiser (-92 kg): Hovik Tikranjan (Armenia) vs Clyde Brunswijk (Surinam)
5. Super-fight — Categoria supermijlocie (-80 kg): Errol Koning (Surinam) vs Mohammed El Boulahiati (Maroc)
6. Super-fight — Categoria super-cruiser (-95 kg): Redouan Cairo (Surinam) vs Ali Cenik (Turcia)
7. Super-fight — Categoria grea (+96 kg): Brian Douwes (Olanda) vs Cătălin Moroșanu (România)
8. Turneu piramidal — Finala — Categoria grea (+96 kg): Învingător Semifinala 1 vs Învingător Semifinala 2

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Arte marțiale