Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Carpathians Race: Eduard Grosu se menține pe doi la general și după etapa a 3-a Ovidiu Iordachi / Mediafax Foto
01 Mai 2014

Carpathians Race: Eduard Grosu se menține pe doi la general și după etapa a 3-a

Ciclistul român Eduard Grosu (Vini Fantini Nippo De Rosa) se menține pe secund la general și după etapa a 3-a a Carpathians Couriers Race, la jumătatea cursei, joi, disputându-se un contratimp individual pe 30 km, în care Grosu s-a clasat pe un meritoriu loc 6, la 37 secunde de câștigător, austriacul Gregor Muehlberger (Tirol Cycling Team), înregistrat în 43'50", urmat de compatriotul și coechipierul său Patric Schultus, la 23 secunde, și de olandezul Koen Bouwman (Cyclingteam Jo Piels), la 25 secunde.

Etapa s-a desfășurat pe un traseu muntos, cu multe porțiuni dificile, la km 20 fiind de trecut o pantă destul de accentuată, care a pus în grea dificultate tinerii cicliști, cursa programată în 4 țări (Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia) ajungând, joi, în Cehia, la Horni Lidec.

Tricoul galben a fost preluat de austriacul Gregor Muehlberger, acesta fiind urmat de Eduard Grosu, la 31 secunde și de Koen Bouwman, la 39 secunde, înaintea etapei a 4-a, Stara Bystrica — Jabłonka, 109 km, scurtă, dar intensă, cu un profil vălurit pronunțat.

Tânărul ciclist român (20 de ani pe 4 septembrie, neo-profesionist din acest an), care poartă și unul dintre tricourile distinctive ale plutonului, cel verde, pe puncte, al doilea ca importanță în cursă, va aduna și puncte importante pentru el și echipa sa italo-japoneză, foarte utile în perspectiva calificării la Campionatele mondiale, dar și la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Ciclism