Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Candidatura UNITED 2026 a câștigat găzduirea Cupei Mondiale
13 Iun 2018

Candidatura UNITED 2026 a câștigat găzduirea Cupei Mondiale

Miercuri, 13 iunie, Congresul FIFA reunit la Moscova a stabilit prin vot gazda turneului final mondial de peste opt ani.

134 dintre voturile membrilor FIFA au mers către candidatura comună a Asociației de Fotbal din Canada, a Asociației Mexicane de Fotbal și a Federației de Fotbal din Statele Unite ale Americii. Grupul format din cele trei state nord-americane pentru a aduce Cupa Mondială peste Ocean a fost numit UNITED 2026.

UNITED 2026 a învins candidatura Marocului, care a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenți.

Reprezentantul Federației Române de Fotbal la Congresul FIFA, președintele Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru UNITED 2026.

„Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcționale, față de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilități doar în stadiu de proiect”, a precizat Răzvan Burleanu. 

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Fotbal