Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
Campionatul Național de Seniori, turneul 2
12 Ian 2014

Campionatul Național de Seniori, turneul 2

În perioada 10-12 ianuarie, la Gheorghieni, a avut loc al doilea turneu din cadrul Campionatului Național de Seniori.

Turneul a început vineri, cu partida Steaua București – Dunărea Galați.

La capătul unui meci palpitant, hocheiștii militari s-au impus cu 8-7 (3-2, 2-1, 3-4). Pentru Steaua au marcat: Mircea Constantin 2, Viorel Nicolescu 2, Mihai Georgescu, Alexandru Munteanu, Ioan Timaru și Cătălin Berdila. Pentru Dunărea Galați, cele 7 goluri au fost marcate de: Cătălin Geru 2, Adam Pometlo, Adam Rasner 2, Adam Chmelar și Attila-Zoltan Kertesz. Steaua a avut 30 de minute penalizare, în vreme ce gălățenii au avut 34 de minute. Raportul șuturilor la poartă a fost de 49 la 36 în favoarea învinșilor.

În al doilea meci al zilei, gazdele au învins Sportul Studențesc cu un sec 9-1, marcând în fiecare repriză câte 3 goluri, studenții reușind și ei golul de onoare în repriza a doua. Raportul șuturilor la poartă a fost de 18-2 pentru învingători, ceea ce înseamnă că la fiecare 2 șuturi, s-a marcat un gol!

În ziua a doua a turneului, Sportul Studențesc a întâlnit Steaua Bucuresti. Deși la începutul reprizei a treia scorul era de 5-3 pentru Steaua, militarii au reușit o ultimă repriză excelentă, un veritabil galop de sănătate. Scorul final a fost asemănător cu unul de rugby, 14-3 (4-1, 1-1, 9-1!), raportul șuturilor fiind 60-12!

În cel mai echilibrat meci al zilei, Progym Gheorghieni a întâlnit Dunărea Galați. A fost primul meci din aceasta ediție de campionat încheiat la egalitate. În primele două reprize gălățenii au reușit să marcheze câte un gol, astfel că la începutul ultimei reprize scorul era deja 2-0, prin golurile marcate de Adam Chmelar și Adrian Irimia. În ultima repriză gazdele au redus din diferență prin Laszlo Barabas, fructificând o superioritate numerică, în secunda 18. A urmat un gol al oaspeților, marcat tot de Chmelar în minutul 3:52. La scorul de 3-1 pentru Dunărea, Progymul a început cursa de urmărire. Aceasta s-a concretizat prin golurile marcate de Levente Nagy și, din nou, Laszlo Barabas, ducând meciul în over time. După 4 minute și 59 de secunde, Dunărea, aflându-se în inferioritate numerică, a reușit să înscrie golul victoriei prin Stanislav Eis, asistat de Cătălin Geru. Scor final Progym Gheorhieni – Dunărea Galați 3-4 OT (0-1, 0-1, 3-1)

În ultima zi a turneului, Dunărea Galați a reușit o nouă victorie, logică de altfel, în fața echipei Sportul Studențesc, cu scorul de 12-4 (1-1, 0-5, 3-6). În ultimul meci al turneului, Steaua a învins la limită Progym Gheorghieni cu un scor de fotbal, 2-1 (1-1, 0-1, 0-0). Primul gol a fost marcat de Progym, prin Zsombor Pal in minutul 13:20. Bucuria gazdelor a durat numai 3 minute, Steaua reușind egalarea prin Ioan Timaru, în minutul 16:42, când echipa sa se afla în inferioritate numerică. Golul victoriei a fost marcat pentru militari la începutul reprizei a doua de Pascaru, din pasa lui Kostandi.

Astfel, Steaua reușește performanța turneului, cu 3 victorii din 3 meciuri.

În clasament conduce Steaua cu 4 meciuri și 12 puncte, urmată de Progym Gheorghieni cu 4 meciuri si 7 puncte, Dunărea Galați cu 3 meciuri și 5 puncte și Sportul Studențesc cu 5 meciuri și 0 puncte.

Alte știri din Hochei