Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
Campionatul Mondial de MMA: Românii se întorc acasă cu două medalii de bronz
11 Iul 2016

Campionatul Mondial de MMA: Românii se întorc acasă cu două medalii de bronz

Cristian Iorga la 70,3 kg şi Raluca Dinescu la 52,2 kg sunt cei doi sportivi români care au urcat pe podium la mondialele de arte marţiale mixte care s-au consumat la Las Vegas.

După trei meciuri câştigate la decizie, Cristian Iorga a cedat tot la decizie, în semifinale, în faţa  sud-africanului Pieter Roedulf Roets care a devenit campion mondial al categoriei cu o victorie prin tko in prima runda contra bulgarului Ferdun Osmanov.

În competiţia fetelor, vicecampioana europeană Raluca Dinescu a pierdut prin tko în runda a doua în faţa bulgăroaicei Aleksandra Tonceva, campioana europeană en-titre. Ulterior, Tonceva a caştigat aurul după o victorie prin armbar în faţa polonezei Aleksandra Rola.

Este pentru prima oară când luptătorii români cuceresc două medalii într-o singură ediţie a mondialelor de mma. În 2014, Nicolo Bonati a obţinut argintul iar în 2015 Vlad Mavrodin a cucerit un bronz. Cei doi medaliaţi de anul acesta, Iorga şi Dinescu, sunt legitimaţi la clubul Agon Bucureşti.

Alte știri din Arte marțiale