Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Campionatul Mondial de Darts din România, evenimentul unic în Europa de Est
02 Oct 2019

Campionatul Mondial de Darts din România, evenimentul unic în Europa de Est: peste 650 de jucători și oficiali vor fi prezenți la Cluj-Napoca

Începe numărătoarea inversă până la Campionatul Mondial de Darts, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 7 și 12 octombrie, la Grand Hotel Italia. Urmează practic un maraton dedicat darts-ului, evenimentul fiind unic în istoria acestui sport, întrucât este organizat pentru prima dată într-o țară din Europa de Est și abia pentru a opta oară pe continetul european, cu excepția țărilor din Marea Britanie, care au tradiție în această disciplină.

Federaţia Română de Darts anunță peste 650 de oficiali și jucători, proveniți din 55 de delegații, care ne vor vizita. România, pe lângă calitatea de țară organizatoare, va participa prin lotul de opt jucători și jucătoare și patru juniori, având pentru prima dată în istorie sportivi la categoria din urmă. Mai exact, din lotul tricolor fac parte Andreea Brad, Carmen Stoean, Oana Bîrsan, Oana Cimpoca, Alexandru Stoian, Adrian Frim, Gabriel Pascaru, László Kadar, Geanina Vulc, Ionela Oltean, Mario Spânu și Robert Badea.

Promovat de Diana Seceleanu PR, Campionatul Mondial de darts se va desfășura la masculin, feminin și juniori, ediția din acest an stabilind un record în privința numărului de participanți. La fiecare dintre cele trei clasificări, vor fi confruntări la simplu, dublu și pe echipe. Evoluția scorurilor la toate cele 64 de ținte va putea fi urmărită în premieră pe dartconnect.com, iar toate meciurile de pe scenă, de marți și până sâmbătă, vor fi transmise livestream pe federatiedarts.ro. Pentru această perioadă a fost creat un site dedicat competiției, worldcupdarts2019.com, de unde iubitorii darts-ului pot afla informații despre participanți și organizatori, dar și programul pe zilei al evenimentului, alături de tragerea la sorți.

De-a lungul celor șase zile de darts, clujenii și nu numai sunt invitați să ni se alăture, dacă vor să descopere un sport nou, să învețe să arunce la țintă sau pur și simplu să urmărească show-ul celor mai mari jucători de darts din toată lumea, intrarea pentru spectatori fiind liberă.

Despre Federația Română de Darts

Federația Română de Darts a fost înființată în anul 2008 și a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive și recunoașterea ca federație națională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaționale și a organizat Campionatul European de Darts din 2014. Detalii despre competițiile organizate de Federația Română de Darts sunt disponibile pe site-ul oficial și pagina de Facebook.

Alte știri din Alte sporturi