Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Campionatul European: România încheie pe locul 5Dan Tautan / Mediafax Foto
16 Dec 2016

Campionatul European: România încheie pe locul 5

Ultimul meci al tricolorelor în Suedia a avut loc la Goteborg, în Scandinavium Arena, contra Germaniei, miza fiind ocuparea poziției a 5-a la această ediție de Campionat European.

Fără o miză majoră în acest joc, calificarea directă la ediția viitoare de campionat mondial fiind ratată, Ambros Martin a optat pentru o formulă de echipă în care au predominat jucătoarele tinere și până la urmă încrederea i-a fost răsplătită cu o victorie la limită după un final dramatic, încheiat cu o fază periculoasă pentru Cristina Zamfir și Clara Woltering. Cele două jucătoare au fost protagonistele ultimei acțiuni în urma căreia golghetera echipei noastre a înscris golul victoriei cu toată opoziția portăriței germane, dar ambele s-au accidentat serios, din fericire fără urmări grave.

Woltering a fost protagonista începutului de meci alături de omoloaga ei din poarta României, Denisa Dedu, ambele primind câte un singur gol în primele 7 minute de joc, apoi după primele 10 minute ale partidei scorul era egal 2:2. Echilibrul în meci s-a păstrat până la pauză, când s-a plecat la cabine cu egalitate la 11, Cristina Zamfir fiind autoarea a 5 goluri în poarta Germaniei.

Fetele noastre au revenit mai decise în teren și s-au distanțat la trei lungimi 15:12 în mai puțin de patru minute de la reluare, însă nemțoaicele răspund cu același ritm bun și egalează tabela la 15, după care se merge cap la cap până la finalul meciului, atunci când o intercepție a Cristinei Zamfir și o șarjă în flancul stâng se încheie în ultima secundă a partidei cu o aruncare din săritură transformată în gol, dar și într-o dublă accidentare.

Cu scorul final 23:22 (11:11), tricolorele se bucură de victoria obținută și de locul 5 ocupat la finalul acestui turneu final, dovedind că au potențial de creștere și fără a avea în teren jucătoare experimentate precum Cristina Neagu sau Paula Ungureanu, lăsate astăzi să se odihnească.

Alte știri din Handbal