Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Campionatele Europene la final, schiurile şi armele în rastelBogdan Iordache / Mediafax Foto
04 Feb 2014

Campionatele Europene la final, schiurile şi armele în rastel

La Nove Mesto, s-au parcurs astăzi, 4 februarie, ultimii kilometri din probele se juniori şi seniori pentru Campionatele Europene în sistem Open. Primele curse de seniori, masculin şi feminin, au fost cele de la individual şi sprint, pe care le-am semnalat şi noi, având reprezentare românească. Duminică, a fost rândul probei de urmărire. Marţi, s-au dat ultimele medalii la ştafetă.

Duminică, 2 februarie. Primele au pornit fetele, de dimineaţă, pe distanţa de 10 km, având şi patru faze intermediare de tir. Condiţiile exterioare au fost neprielnice, cu vânt şi îngheţ.

Luminiţa Pişcoran a fost din nou cea mai bună dintre româncele participante, venind pe locul 20 din 57 de atelete pornite la start, cronometrul arătând 36:09,6 minute, iar foaia de la tir 6 focuri ratate. Reka Ferencz a ieşit pe locul 33, cu timpul 38:40,5, având o concentrare scăzută la tir, 8 focuri ratate. La „trei paşi”, pe locul 36, a venit Florina Ioana Cîrstea, în 39:20,7 minute, 7 focuri ratate.

Cele trei poziţii de podium au ajuns, în ordine, în patrimoniul Suediei, Spaniei şi Rusiei:

1. Aur, Mona Brorsson, timpul 32:38,7, 2 focuri ratate

2. Argint, Victoria Padial, timpul 32:41, 9 (+3,2), 3 focuri ratate

3. Bronz, Darya Virolaynen, timpul 32.43,7, 4 focuri ratate.

Plecată a 12-a la start, Brorsson a întors soarta probei la ultima tragere. Campioana a declarat la final că „Nu este o surpriză mare, este o surpriză uriaşă! Cu siguranţă, este cel mai mare succes al carierei mele.”

 

La prânz, au schiat băieţii în proba de urmărire 12,5 km. Roland Gerbacea a fost singurul român în concurs. El a străbătut pârtia şi a tras la tir doar pentru locul 35 din 57, cu rezultatul 38:25,5 pe ceas şi 5 focuri trase pe lângă ţintă.

Un rus, un norvegian şi un alt rus au urcat pe primele trei poziţii la finalul probei:

1. Aur, Maxim Tsvetkov, timpul 31:56; 1 foc ratat

2 .Argint, Lars Helge Birkeland, timpul 34:00,3; 5 focuri ratate

3. Bronz, Anton Babikov, timpul 34.03,3; 3 focuri ratate.

Având 22 de ani, Maxim a plecat acasă cu trei medalii: bronz la individual, argint la sprint şi aur la urmărire.

 

Astăzi, 4 februarie, am urmărit mai întâi ştafeta feminină de 4 x 6 km.  A câştigat Belarus, fiind urmată de Germania, pe doi, şi de Norvegia, pe trei, din 13 ţări pe foaia pe start.

Ultima probă din Campionatele Europene Open 2014 a fost cea rezervată ştafetei masculine de 4 x 7,5 km, pentru 20 de ţări. Echipa României a fost compusă din Remus Faur, Roland Gerbacea, Casius Gerbacea şi Marian Marcel Dănilă. La ultimul schimb, Dănilă a fost ajuns din urmă şi scos de pe părtie, astfel încât am ocupat locul 14.

Medalia de aur a revenit Austriei, cea de argint Norvegiei şi cea de bronz Germaniei.

Alte știri din Sporturi de iarnă