Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Campioana Asesoft câştigă în prelungiriSportPictures.eu
01 Feb 2014

Campioana Asesoft câştigă în prelungiri

De vineri, 31 ianuarie, până luni, 3 februarie, se joacă şase din cel şapte meciuri de baschet masculin din etapa a 16-a a Ligii Naţionale, sezonul 2013-2014. Un meci este amânat, Steaua CSM Eximbank-Gaz Metan Mediaş.

Primul meci a fost vineri seară, între CSU Asesoft Ploiești şi Baschet Club Timișoara, ocupantele locurilor 5, respectiv 10. Scorul foarte strâns, 84-82, a fost stabilit doar după două reprize de prelungiri.

Prima parte a fost condusă de gazde, având obiectivul de a reveni în lupta pentru un nou titlu. CSU s-a desprins la 10 puncte, dar oaspeţii au mai tăiat din elanul prahovenilor, coborând scorul la cinci puncte diferenţă, 21-17. Al doilea sfert s-a consumat în aceeaşi notă de dominare a lui Asesoft, cu o revenire mai pronunţată a timişorenilor, care au apropiat scorul la 36-32.

Pauza i-a motivat mai bine pe Nikola Gacesa şi colegi lui, reuşind foarte repede să întoarcă situaţia la 37-40. De aici şi până la 39-49 a fost doar o chestiune de ambiţie şi concentrare. Prahovenii, prin Marshal în principal, au adunat punctele revenirii în joc, făcând 49-52 înainte de ultimele zece minute clasice. Partea a patra a fost echilibrată, cu oscilaţii de scor mici, când spre prahoveni, când spre timişoreni. Acest aspect s-a reflectat şi pe tabelă, fiind egalitate, ceea ce a condus la prelungiri.

În cele două reprize suplimentare, Asesoft a câştigat pe final cu 84-82, evitând a doua înfrângere consecutivă.

Americanul Rawle Marshal a stabilit un record stagional cu cele 30 de puncte marcate pentru prahoveni, 6 recuperări reuşite şi o pasă decisivă. Tot 30 de puncte a marcat şi Gerlad Lee, pivotul echipei campioane, apreciat ca fiind cel mai bun jucător din meci. De la timişoreni, cel mai eficient a fost Nikola Gacesa, cu 17 puncte, 7 recuperări şi 3 pase decisive.

Alte știri din Baschet